foto: LETA
Mūžībā devies bijušais Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis
Ints Ķuzis (1962-2022)
Sabiedrība
2022. gada 10. augusts, 09:34

Mūžībā devies bijušais Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis

Jauns.lv

Pēc smagas cīņas ar slimību 60 gadu vecumā otrdienas vakarā mūžībā aizgājis Rīgas domes deputāts, bijušais Valsts policijas priekšnieks, ģenerālis Ints Ķuzis, vēsta Latvijas Televīzija.

Ints Ķuzis dzimis 1962. gada 4. maijā Tukumā, kur arī sāka savu karjeru policijā teju 40 gadu garumā, ieņemot vairākus augstus amatus un sniedzot būtisku ieguldījumu Valsts policijas attīstībā un Latvijas sabiedrības drošībā, vēsta Valsts policija.

Ints Ķuzis laiku lokos

Rīgas domnieks, ģenerālis, bijušais Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis darbā un brīvbrīdī.

gallery icon
31

Ķuzis dienesta gaitas uzsāka 1982. gadā kā Jelgavas rajona iekšlietu daļas milicis, un faktiski jau savas karjeras sākumā, 1996. gadā, kļuva par Tukuma rajona policijas daļas priekšnieku.

Ints Ķuzis Valsts policijas priekšnieka amatā

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis tagad un agrāk.

gallery icon
14

Savukārt no 1999. gada ieņēmis vairākus vadošus amatus Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldē, vadot gan Rīgas Kriminālpolicijas pārvaldi, gan pašu Rīgas policijas pārvaldi.

Laikā no 2011. gada līdz 2020. gadam bija Valsts policijas priekšnieks, kļūstot par ilggadēju iestādes vadītāju. 

Dienesta laikā Ķuzis saņēmis 37 apbalvojumus, tostarp 2011. gadā par nopelniem Latvijas labā saņēmis Viestura ordeni (1. šķira) un iecelts par Ordeņa lielkrusta komandieri. 2009. gadā piešķirta policijas ģenerāļa dienesta pakāpe.

Iepriekš Latvijas Televīzijai Ķuzis bija atklājis, ka 2020. gadā viņam iekaisa žultspūslis, un nācās veikt divas sarežģītas operācijas. To laikā Ķuzim atklāja aizkuņģa dziedzera audzēju.

Jauns.lv izsaka līdzjūtību ģimenei, draugiem un kolēģiem.