Sabiedrība
2022. gada 5. augusts, 07:12

VIDEO: kādus ierobežojumus vairs nevēlētos? Cilvēki komentē Covid-19 straujo izplatību

Jauns.lv

Vīruss šovasar nekur nav pazudis – Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits turpina pieaugt. Jauns.lv vaicāja cilvēkiem, kā viņi vērtē ziņas par vīrusa izplatību. Lielāko daļu aptaujāto vīrusa straujā izplatība satrauc, daļa arī turpina ievērot dažādus piesardzības pasākumus un norāda, ka tik plašus ierobežojumus, kādi Latvijā bija Covid-19 krīzes laikā, vairs nevēlētos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Protams, ka satrauc, negribētos atkārtot to pašu scenāriju, kas jau bija,” saka Dana. Arī citi aptaujātie uzsver, ka striktie ierobežojumi palikuši spilgtā atmiņā. “Noteikti nevajadzētu ieviest tos noteikumus, ka ir preces, kuras nevar veikalā nopirkt, bet, manuprāt, valdība saprata, ka tas bija dumji,” atceras Tomass. Savukārt Svetlana teic, ka obligāta vakcinācija un sertifikātu sistēma “ir ļoti diskutabls jautājums, mūsu ģimenei tas nepatika”.

foto: Shutterstock
Slimību profilakses un kontroles centrs ik dienu vēsta par Latvijā reģistrētiem arvien jauniem inficēšanas gadījumiem.

Vairāki aptaujātie atzīst, ka noteikti vairs nevēlētos “absolūtu lokdaunu”.

Kādus piesardzības pasākumus cilvēki ievēro, kādiem ierobežojumiem tomēr būtu gatavi – skaties atbildes rakstam pievienotajā video.

Slimību profilakses un kontroles centrs ik dienu vēsta par Latvijā reģistrētiem arvien jauniem inficēšanas gadījumiem, un speciālisti brīdina par jaunu pandēmijas vilni rudenī.