foto: Ieva Čīka/LETA
Balvu novadā no ūdenstilpes izcelts bojāgājis cilvēks
112
2022. gada 24. jūlijs, 10:14

Balvu novadā no ūdenstilpes izcelts bojāgājis cilvēks

Jauns.lv/LETA

Balvu novada Baltinavas pagastā sestdien, 23.jūlijā, no ūdenstilpes izcelts bojāgājis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Mirušais nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Rēzeknes novada Vērēmu pagastā savukārt noticis ceļu satiksmes negadījums. VUGD saņēmis izsaukumu uz notikuma vietu plkst.23.22 un konstatējis, ka avarējušas divas vieglās automašīnas. Ugunsdzēsēji glābēji no automašīnām atbrīvoja trīs cilvēkus, izmantojot hidrauliskos instrumentus, un nodeva viņus Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pārējie cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši saviem spēkiem.

Tukuma novada Engures pagastā dedzis koka divstāvu ēkas jumts un pirmā stāva terase. Ugunsdzēsēji glābēji devušies uz notikuma vietu plkst.5.05.

Arī Valmieras novada Trikātas pagastā degusi divstāvu koka māja, kas bijusi neapsaimiekota. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst.3.14.

Plkst.10.05 VUGD saņēma izsaukumu arī uz Bērzpils ielu Balvos, kur bija izcēlies ugunsgrēks piecstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg trešā, ceturtā un piektā stāva balkoni un atkritumi. Septiņi cilvēki bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās, un viens cilvēks tika nodots NMPD mediķiem.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 76 izsaukumus, no kuriem 26 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, tostarp viens uz meža ugunsgrēku, 32 gadījumos VUGD izsaukts uz glābšanas darbiem, bet 18 izsaukumi bija maldinājumi.