foto: Pārtikas un veterinārais dienests
FOTO: Talsu novadā avarē kravas mašīna ar 450 cūkām; izdzīvojušos dzīvniekus iemidzinās
Sabiedrība
2022. gada 15. jūlijs, 12:05

FOTO: Talsu novadā avarē kravas mašīna ar 450 cūkām; izdzīvojušos dzīvniekus iemidzinās

Jauns.lv / LETA

Talsu novadā trešdien avarējusi kravas automašīna ar 450 cūkām, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), Valsts policijā un Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD).

Trešdienas rītā policijā saņemta informācija, ka Ģibuļu pagastā automašīna "Volvo" sakabē ar piekabi nobrauca no ceļa un apgāzās.

Negadījumā cietušu cilvēku nav. Policija konstatēja, ka vadītājs nebija alkoholisko dzērienu ietekmē. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process.

VUGD skaidroja, ka ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka automašīnas piekabē atradas cūkas, kuras nevar izkļūt laukā saviem spēkiem. Glābēji no koka paletēm izveidoja drošības nožogojumu, atvērti piekabes vārti un dzīvās cūkas izceltas un palaistas drošības nožogojumā.

foto: Pārtikas un veterinārais dienests

Pēc trīs stundu darba VUGD darbus notikuma vietā pabeidza.

Notikuma vietā palika uzņēmuma pārstāvji un PVD.

PVD sociālajā tīklā "Facebook" vēsta, ka transportlīdzeklī atradās 450 cūkas. Transportlīdzeklim avarējot, daudzas no cūkām bija gājušas bojā, daudzas bija traumētas. Tāpat daudzas, kuras tika atbrīvotas un ierobežotas, atradās ceļmalas mežā, kas radīja risku inficēties ar Āfrikas cūku mēri. 

Ņemot vērā minēto, pieņemts lēmums dzīvās cūkas humāni iemidzināt un tālāk jau nogādāt utilizēšanai, apgalvo PVD.