Rīgā notiks Eiropas koru spēles
INTERKULTUR (Pasaules kora olimpiādes rīkotāji) prezidents Ginters Titčs.
Runā Rīga
2015. gada 19. maijs, 15:06

Rīgā notiks Eiropas koru spēles

Jauns.lv

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, tiekoties ar INTERKULTUR (Pasaules kora olimpiādes rīkotāji) prezidentu Ginteru Titču (Günter Titsch), šodien panāca vienošanos, ka 2017.gada jūlijā Rīgā norisināsies Eiropas koru spēles.

“Iegūt tiesības rīkot Eiropas kora spēles ir milzīgs panākums Rīgai un tie būs lieli svētki kora mūzikai un visai pilsētai. INTERKULTUR ir vēlreiz apliecinājusi Rīgas spēju veiksmīgi rīkot tikpat vērienīgu pasākumu kā Pasaules koru olimpiāde, kas notika pagājušajā gadā. Esmu pārliecināts, ka Rīga tiks galā ar šo pienākumu un viesmīlīgi uzņems koristus no visas Eiropas, ASV, Āfrikas un Ķīnas. Rīgai jābūt pasaules koru kartē kā stabilai vērtībai”, norāda vicemērs Andris Ameriks.

Kā pēc tikšanās norādīja INTERKULTUR prezidents Ginters Titčs: “Pagājušajā gadā Rīga visai pasaulei pierādīja, ka spēj sarīkot milzīgus kormūzikas svētkus un esmu pilnīgi pārliecināts, ka 2017.gadā mūs sagaida daudz patīkamu emociju un prieka. Priekšā vēl, protams, ir liels darbs, bet esmu pārliecināts, ka Rīga tiks galā, jo ir redzama pilsētas vadītāju un visas viņu komandas lielā ieinteresētība rīkot Eiropas koru spēles tieši Rīgā”.

Paredzēts, ka Eiropas koru spēlēs piedalīsies vairāk nekā 200 koru, kas ir aptuveni 8000 koristu no Eiropas, ASV, Ķīnas un citām valstīm no visas pasaules. Eiropas koru spēles notiek reizi divos gados. Rīgā Eiropas koru spēles varētu sākties 2017. gada 15. jūlijā un noritēs vienu nedēļu.

Regīna Zommere/Foto: Ieva Čīka/LETA


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību