foto: Valsts policija
Atrod astoņgadīgu puisīti, kurš izgājis no mājas, vecākiem nezinot
112
2022. gada 6. jūlijs, 11:09

Atrod astoņgadīgu puisīti, kurš izgājis no mājas, vecākiem nezinot

Jauns.lv

Otrdien, 5. jūlijā, ap pulksten 7.15 no rīta Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirkņa darbinieki, veicot ceļu satiksmes uzraudzību, Dobeles novada Auru pagastā uz vietējās nozīmes ceļa pamanīja gar brauktuves malu ejam mazgadīgu bērnu un tuvumā neredzēja citu personu, turklāt netālā apkārtnē neatradās arī neviena māja.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policisti nekavējoties apturēja dienesta transportlīdzekli un vēlējās nogādāt zēnu pie ģimenes, tomēr sākotnēji neizdevās noskaidrot bērna personas datus un dzīvesvietas adresi, tāpēc viņš tikai aizvests uz atbalsta centru ģimenēm un bērniem.

Pēc neilga laika Dobeles iecirknī ieradās sieviete, kura vēlējās rakstīt iesniegumu par bezvēsts prombūtnē esošu astoņgadīgu bērnu, un izrādījās, ka tas ir zēns, kuru policisti vienu pašu bija sastapuši uz ceļa Auru pagastā. No mātes tika pieņemts paskaidrojums par izveidojušos situāciju.

Kā likumsargiem stāstīja sieviete, bērns no mājām izgājis agri no rīta, kamēr visi pārējie ģimenes locekļi vēl esot gulējuši. Policijā ir atteikts uzsākt kriminālprocesu un par notikušo arī informēta bāriņtiesa.

Valsts policija uzsver, ka viens no vecāku atbildīgākajiem un svarīgākajiem uzdevumiem ir rūpēties par bērnu dzīvību un drošību. Lai izvairītos no traģiskiem negadījumiem, ir svarīgi atcerēties, ka ikvienam vecākam jebkurā diennakts laikā ir jāzina, kur atrodas un ar ko nodarbojas katrs viņa nepilngadīgais bērns.