foto: LETA
No iereibušas kompānijas Grīziņkalnā izņem mēnesi vecu zīdaini
Informācija par notikušo ir nodota bāriņtiesai un sociālajam dienestam./Ilustratīvs attēls.
112
2022. gada 21. jūnijs, 19:35

No iereibušas kompānijas Grīziņkalnā izņem mēnesi vecu zīdaini

Jauns.lv / LETA

Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts policija no iereibušas kompānijas Grīziņkalnā izņēmusi mēnesi vecu zīdaini.

Kā informēja policija, naktī uz sestdienu, pateicoties aculiecinieku sniegtajai informācijai, policisti kādā adresē Rīgā, Grīziņkalnā, konstatēja aptuveni mēnesi vecu puisīti, kura māte turpat ar vairāku vīriešu kompāniju lietoja alkoholiskos dzērienus.

Policijas informācija liecina, ka dzīvoklī tika glabātas un, iespējams, lietotas arī narkotiskās vielas.

Notikuma vietā tika aizturēts kāds vīrietis, kurš izrādīja pretestību brīdī, kad mediķi centās zīdaini nogādāt ārstniecības iestādē palīdzības sniegšanai, un uzbruka arī policistam.

Saistībā ar notikušo sākti vairāki kriminālprocesi un administratīvais process par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Informāciju par kompāniju policija saņēma 18.jūnijā ap plkst.1. Valsts policijai tika ziņots, ka vienā no dzīvokļiem Rīgā, Pērnavas ielā, raud bērns, un viņš, iespējams, netiek pienācīgi aprūpēts. Notikuma vietā ieradās policisti.

Piesmēķētā vienistabas dzīvokļa durvis bija atvērtas un tajā pulcējās četri vīrieši, kuriem rokās bija alkoholiskie dzērieni. Savukārt gultā atradās zīdainis.

Savukārt tualetes telpā tika konstatēta sieviete, tur bija novietotas šļirces un balta pulverveida viela. Pamanot policistus, sieviete balto vielu izbēra uz grīdas un izsmērēja ar kāju.
Policisti noskaidroja, ka minētā sieviete ir zīdaiņa māte.

Viņa bija 0,64 promiļu alkohola reibumā. Likumsargi pieņēma lēmumu viņu nošķirt no bērna un nogādāt uz Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra Alkohola, narkotisko un psihotropo vielu reibuma ekspertīzes nodaļu.

Policistu viesošanās brīdī bērna tēvs mēģinājis bērna ratiņos paslēpt folija vīstokli ar nezināmas izcelsmes vielu.

Uz notikuma vietu policisti izsauca mediķus, lai pārbaudītu zīdaiņa veselības stāvokli, un papildspēkus no Valsts policijas. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi pieņēma lēmumu bērnu hospitalizēt.

Brīdī, kad mediķi grasījās bērnu vest uz ārstniecības iestādi, bērna tēvs, kurš iepriekš bija mēģinājis paslēpt ratiņos nezināmu vielu, kļuvis agresīvs un centies aizkavēt mediķus. Vīrietis pagrūda mediķi, kuram rokās bija bērns, kā arī iesita policijas darbiniekam, kurš centās agresīvo vīrieti savaldīt.

Policisti pret vīrieti pielietoja spēku, noguldīja viņu uz zemes un uzlika rokudzelžus. Pēc aizturēšanas vīrietis tika nogādāts policijas iecirknī. Pārbaudot viņa mantas, šortu kabatās tika atrasts nazis un folija vīstoklis ar pagaidām nezināmas izcelsmes vielu.

Pret vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 269.panta par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās dienesta darbību.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods.

Tāpat pret viņu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.panta pirmās daļas par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu bez nolūka tās realizēt.

Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar probācijas uzraudzību, ar sabiedrisko darbu vai ar naudas sodu.

Tāpat sākts administratīvais process pēc Bērnu tiesību aizsardzības likuma 85.panta par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Par to likumā paredzēts brīdinājums vai naudas sods līdz 210 eiro.

Informācija par notikušo ir nodota bāriņtiesai un sociālajam dienestam.