Politika
2015. gada 23. maijs, 20:53

"Vienotībā" šodien runāts par prezidenta vēlēšanām, taču nekas nolemts nav

Jauns.lv

"Vienotības” domes sēdē šodien tika pārrunāti arī ar Valsts prezidenta vēlēšanām saistīti jautājumi, taču nekādi lēmumi pieņemti netika.

Partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pastāstīja, ka partijas biedri tika informēti par aktualitātēm saistībā ar gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām, kā arī uzdeva jautājumus saistībā ar to. Tomēr dome nelēma par atbalstu kādam no kandidātiem.

Jau iepriekš “Vienotības” frakcija vienojās, ka tai būs brīvais balsojums par kādu no koalīcijas izvirzītajiem prezidenta amata kandidātiem - aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS) vai tiesību ekspertu Egilu Levitu. Āboltiņa šonedēļ pēc “Vienotības” frakcijas sēdes arī sacīja, ka liela frakcijas daļa atbalsta Vējoņa kandidatūru.

Savukārt eiroparlamentārietis Artis Pabriks (V) šodien sociālajā tīklā “Twitter” pauda, ka domes sēdē bija asas diskusijas par prezidentu kandidātiem, un diezgan liels atbalsts ir Levitam.

Vēlāk Pabriks norādīja, ka diskusijas notika par vairākām būtiskām tēmām, taču tika runāts arī par prezidenta amata kandidātiem. Jautāts par iepriekš pausto, ka Levitam ir "diezgan liels atbalsts", Pabriks norādīja, ka frakcijā pašlaik lielāks atbalsts tomēr ir Vējonim, taču ir zināma daļa cilvēku, kuri uzskata, ka tieši Levits, kā ļoti cienījama persona, būtu piemērotākais kandidāts.

Galvenā tēma šodienas domes sēdē bija drošības jautājumi.

Valsts prezidenta amatam oficiāli izvirzīti četri kandidāti - tiesību eksperts Levits, aizsardzības ministrs Vējonis, kā arī opozīcijas deputāti Sergejs Dolgopolovs (S) un Mārtiņš Bondars (LRA).

Iepriekš valdošā koalīcija vēlējās vienoties par vienu kandidātu Valsts prezidenta amatam, tomēr tas nav izdevies. ZZS Valsts prezidenta amatam nolēma virzīt aizsardzības ministru Vējoni. Atbalstu Vējonim sākotnēji oficiāli pauda arī "Vienotība", bet pēc nacionālās apvienības lēmuma virzīt Levitu "Vienotības" frakcijai būs brīvais balsojums par kādu no šiem diviem kandidātiem.