foto: Ekrānuzņēmums no ReTV
Skola Rudbāržos izspiež no vietas padomju karavīru kapus
Aizsardzības ministrija nolēmusi pārapbedīt Otrajā pasaules karā kritušos padomju karavīrus no Rudbāržu muižas parka uz Nīkrāces brāļu kapiem
Kultūra
2022. gada 12. jūnijs, 07:06

Skola Rudbāržos izspiež no vietas padomju karavīru kapus

Kas Jauns Avīze

Aizsardzības ministrija nolēmusi pārapbedīt Otrajā pasaules karā kritušos padomju karavīrus no Rudbāržu muižas parka uz Nīkrāces brāļu kapiem Kuldīgas novadā.

Padomju armijas brāļu kapi Rudbāržos atrodas uz Aizsardzības ministrijai piederošas zemes. Patlaban notiek Rudbāržu muižas rekonstrukcija, lai to pielāgotu Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas vajadzībām, un saskaņā ar būvniecības projektu arī pašreizējo kapu teritoriju plānots izmantot mācību procesam.

Par šo lēmumu ar Ārlietu ministrijas starpniecību informēta Krievijas vēstniecība, aicinot tās pārstāvjus piedalīties gan ekshumācijā, gan pārapbedīšanā. Nodrošinot cienīgu kritušo piemiņas saglabāšanu, uz Nīkrāces brāļu kapiem tiks pārvietotas arī piemiņas plāksnes un pieminekļi. Saskaņā ar valdību vienošanos pārapbedīšanas izdevumus segs Latvijas Aizsardzības ministrija. Padomju armijas brāļu kapos Nīkrācē apglabāti 3000 kritušo.