Sabiedrība
2022. gada 6. jūnijs, 14:22

Pirmstiesas izmeklēšana vērienīgajā "Rīgas satiksmes" iepirkuma lietā aizvien turpinās

Jauns.lv / LETA

Tiesiskās palīdzības lūgumu izpilde ir galvenais apstāklis, kādēļ pirmstiesas izmeklēšana vērienīgajā "Rīgas satiksmes" iepirkuma lietā aizvien turpinās, atzina Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Līdz šim personu, kurām ir tiesības uz aizstāvību, skaits nav mainījies un KNAB šo kriminālprocesu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nodos, tiklīdz izmeklētājs būs ieguvis visus nepieciešamos pierādījumus, kas skaidri norāda uz noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

KNAB saprotot interesi par konkrēto kriminālprocesu, taču norādīja, ka saistībā ar to pašlaik nav jaunas publiski sniedzamas informācijas.

Jau ziņots, ka KNAB izmeklē kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem - par 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro. Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Šajā lietā iesaistītas arī citas personas - bijušais "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, tramvaju un trolejbusu ražotāja "Škoda Transportation" amatpersona Vladislavs Kozaks, uzņēmējs Māris Martinsons, uzņēmējs Edgars Teterovskis un viņa dzīvesbiedre Elīna Kokina.

Šajā lietā bija iesaistīti arī ilggadējais partijas "Gods kalpot Rīgai" biedrs, uzņēmējs Aleksandrs Krjačeks un bijušais "Rīgas satiksme" Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktors Igors Volkinšteins, taču viņi jau devušies mūžībā.

Aizturēšanas šajā lietā norisinājās 2018.gada nogalē.

Par šiem darījumiem izmeklēšana notiek arī Polijā un Čehijā.