Dolgopolovs: "Man slinkums atspēkot tās klačas, ka saņemu grašus no Kremļa"
Dolgopolovs uzsver, ka "Saskaņas" līgums ar "Vienoto Krieviju" neprasot ne ēst, ne dzert.
Politika
2015. gada 25. maijs, 09:44

Dolgopolovs: "Man slinkums atspēkot tās klačas, ka saņemu grašus no Kremļa"

Jauns.lv

"Saskaņas" līgums ar "Vienoto Krieviju" neprasa ne ēst, ne dzert, un līgums ir kā zināma garantija tam, ka būsim gatavi operatīvi sākt dialogu, pirmdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" norādīja Valsts prezidenta amatam izvirzītais kandidāts Sergejs Dolgopolovs ("Saskaņa"), atbildot uz jautājumu, vai līgums nebūtu jāiesaldē.

"Divas lietas, ko es gribētu pateikt skaidri un gaiši. Pirmais, man ir slinkums atspēkot tās klačas, ka es katru mēnesi saņemu 30 sudraba grašus no Kremļa, un ka man ir tiešā telefona līnija ar Putinu, kas nebūtu slikti, starp citu, jo tikai dialogā var veidoties normāla saprašanās, kas mēs esam un kā rīkoties. Punkts divi, šis līgums neprasa ne ēst, ne dzert. Līgums ir tāds pamats, kad uzlabosies situācija, kad pienāks laiks, kā zināma garantija tam, ka mēs esam un būsim gatavi ātri, operatīvi sākt dialogu, kura šodien pietrūkst," savas partijas nostāju skaidroja Valsts prezidenta amata kandidāts.

Sadarbības līgums ar Krievijā valdošo partiju tapis pirms 5 gadiem.

"Vai mums ir tagad jālauž līgums un kad uzlabosies [situācija], tad vajadzēs slēgt no jauna? Es nesaprotu loģiku," prezidenta kandidātu debašu laikā pirmdien LNT raidījumā teica Dolgopolovs.

Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīšana noslēdzās svētdien - saņemti četri pieteikumi. Vēlēšanas notiks 3.jūnijā.

Vispirms pirmajos divos balsojumos deputāti paudīs viedokli par visiem kandidātiem. Sākot ar trešo balsojumu, kandidātu skaits saruks - kandidāts, kurš saņems vismazāk balsu, nākamajā kārtā vairs nepiedalīsies. Pēdējā kārtā deputātiem būs jābalso par vienu kandidātu. Ja pēdējā balsojuma laikā kandidāts neiegūst 51 balsi, vēlēšanas noslēdzas, un prezidijam jāsasauc jaunas vēlēšanas.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA