foto: LETA (Evija Trifanova)
Ločmelei par rīcību 9. un 10.maijā izsaka rakstveida brīdinājumu
Neskatoties uz to, ka pašvaldība bija aizvākusi 9. maijā iedzīvotāju atnestos ziedus, 10. maija vakarā Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova nolika ziedus pie pieminekļa Pārdaugavā.
Politika
2022. gada 25. maijs, 14:47

Ločmelei par rīcību 9. un 10.maijā izsaka rakstveida brīdinājumu

Jauns.lv

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 25.maijā, lēma deputātei Regīnai Ločmelei izteikt rakstveida brīdinājumu par Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu.

Komisija lēmumu pieņēma, skatot deputāta Jāņa Iesalnieka iesniegumu, kurā aicināts vērtēt R.Ločmeles rīcību 9. un 10.maijā. 

Komisija konstatēja, ka R.Ločmele ir pārkāpusi Saeimas deputātu ētikas kodeksa 4., 5., 6., 8. un 20.punktu. Tie noteic, ka deputāts godprātīgi ievēro Saeimas deputāta svinīgajā solījumā pausto apņemšanos, ciena un vienmēr ievēro Satversmi, Saeimas kārtības rulli un citus normatīvos aktus, kā arī deputāts ir morāli atbildīgs par savu rīcību (runām, balsojumiem) un nevar aizbildināties ar valdības pārstāvju, partiju vai citu personu spiedienu, lai attaisnotu balsojumu pret savu sirdsapziņu. Deputāts atzīst savas kļūdas un cenšas labot tās. 

Tāpat ētikas kodekss noteic, ka deputāts nelieto tādus izteikumus un neatbalsta tādu rīcību, ko var uztvert kā aicinājumu uz pretlikumīgu darbību, respektē cilvēktiesības un argumentācijai neizmanto atsaukšanos uz sava oponenta rasi, dzimumu, ādas krāsu, tautību, valodu, reliģisko pārliecību, sociālo izcelsmi vai veselības stāvokli. Savukārt savā personiskajā dzīvē deputāts nedara neko tādu, kas grautu Saeimas prestižu vai radītu šaubas par viņa spēju godprātīgi veikt deputāta pienākumus. 

Mandātu komisija deputātei R.Ločmelei nosūtīs komisijas lēmumu, kurā izteikts brīdinājums.

Pie "okupekļa" Uzvaras parkā turpina pulcēties arī 10. maijā

gallery icon
35

Ar ziediem tikai līdz galdiņam – tā šogad Rīgā aizritēja “uzvaras” diena

Iepriekšējos gados 9. maijā Uzvaras parka teritoriju no visām pusēm piepildīja ļaudis, kuri ar ziediem ieradās, lai pieminētu kritušos PSRS ...

gallery icon
176