foto: Paula Čurkste/LETA
Kučinskis rēķinās, ka vajadzēs atstāt Nacionālās drošības komisijas vadītāja amatu
Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis.
Politika
2022. gada 25. maijs, 11:13

Kučinskis rēķinās, ka vajadzēs atstāt Nacionālās drošības komisijas vadītāja amatu

Jauns.lv / LETA

Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Māris Kučinskis (LP) rēķinās, ka, nākotnē, zaudējot vietu ZZS Saeimas frakcijā, viņam nāksies atstāt NDK vadītāja amatu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kučinskis un viņa pārstāvētā Liepājas partija (LP) un Latvijas Zaļo partija (LZP) nolēmusi pārtraukt attiecības ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), lai kopā ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA) un Ulda Pīlēna topošo biedrību nolēmuši veidot jauno politisko platformu uz 14. Saeimas vēlēšanām.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs, Latvijas Zemnieku savienības (LZS) politiķis Uldis Augulis, vaicāts par deputātu Kučinska, Edgara Tavara (LZP) un Raimonda Bergmaņa (LZP) turpmāko dalību frakcijā, aģentūrai LETA atbildēja, ka tad, kad oficiāli būs tapusi minēto politisko spēku veidotā platforma, visdrīzāk, "katram būs jāiet savs ceļš" un minētajiem trīs parlamentāriešiem frakcija būs jāatstāj.

Augulis skaidroja, ka tas būtu ļoti dīvaini, ja no cita saraksta kandidējošie paliktu strādāt frakcijā. Laiks, kad viņiem būtu jāaiziet, vēl nav precīzi zināms, jo topošajai konkurentu platformai "papīri" vēl nav sakārtoti, secināms no ZZS politiķa paustā.

Kučinskis norādīja, ka LZS ir vairākums frakcijā, tāpēc viņi arī var lemt par trīs deputātu izslēgšanu. Ņemot vērā, ka komisiju darbības regulējums nosaka, ka NDK jāstrādā frakciju pārstāvjiem, tad politiķis rēķinās ar to, ka nāksies atstāt komisijas vadītāja amatu.

Kučinskim šī gaidāmā situācija atsaukusi atmiņā viņa apstiprināšanu NDK vadītāja amatā, kad pret viņa ievēlēšanu esot iebildis gan "Konservatīvo" pārstāvis, gan arī Aivars Lembergs.

Kā ziņots, maijā tika paziņots par LZP, LRA, LP un uzņēmēja Pīlēna vēl topošās biedrības veidoto jauno politisko platformu ar sākotnējo darba nosaukumu Latvijas apvienotais saraksts. Politiķi aicina arī citas partijas ar līdzīgām vērtībām pievienoties šai iniciatīvai.

14. Saeimas vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā dienā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās