foto: Unda
Engurē zivju rūpnīca tagad izmanto saules enerģiju
Saules enerģija nodrošinās gandrīz 20% no uzņēmuma elektrības patēriņa.
Novadu ziņas
2022. gada 16. maijs, 05:44

Engurē zivju rūpnīca tagad izmanto saules enerģiju

Kas Jauns Avīze

Engurē zivju pārstrādes uzņēmumā "Unda" par 165 460 eiro uzstādīts saules paneļu parks ar kopējo jaudu 236 kilovati.

Pēc prognozēm, kopumā 630 paneļu gadā saražos vismaz 226 300 kilovatstundu elektroenerģijas – gandrīz 20% no uzņēmuma kopējā patēriņa. Projekts īstenots sadarbībā ar enerģētikas uzņēmumu grupu "AJ Power",  "Swedbank" un Lauku atbalsta dienestu.

“Esam atbildīgs uzņēmējs, un mums rūp ilgtspējīgi un dabai draudzīgi risinājumi. Pašreiz vērojama nebijuša mēroga energokrīze un energoresursu cenas ir ļoti augstas, tāpēc savs saules paneļu parks būtiski palīdzēs uzlabot uzņēmuma konkurētspēju starptautiskā līmenī,” komentē "Undas" valdes priekšsēdētājs Artūrs Bubišs.

Pēdējā laikā arī citi uzņēmumi iegulda līdzekļus saules enerģijā. Pērn lielāko saules parku Zemgalē izveidoja zeķu rūpnīca "M.P. Socks" Smārdē. Uz zemes un jumta uzstādītie 708 saules paneļi gada laikā saražos 258 000 kilovatstundu – apmēram 32% no gada kopējā elektroenerģijas patēriņa.

Uz lielveikala "Maxima" jumta Rīgā, Saharova ielā 20A, uzstādīta saules elektrostacija, kas gadā saražos 186 666 kilovatstundas, nodrošinot gandrīz 10% no nepieciešamās elektroenerģijas.