112
2022. gada 11. maijā, 09:16

Policija neparedzēja notikumu attīstību 10. maijā, jo sociālajos tīklos nekas neliecināja par pulcēšanos

Jauns.lv / LETA

VP vadītājs Armands Ruks šorīt TV3 atzina, ka situācijas attīstību 10.maijā policija nebija paredzējusi un tā bija negaidīta, jo sociālajos tīklos netika manīts, ka kāds organizētu masveida pulcēšanos "atkārtotā 9.maijā".

Policija neparedzēja notikumu attīstību 10. maijā,...

Attiecīgi policija nebija plānojusi pulcēt Pārdaugavā lielākus spēkus.

Ruks atzīmēja, ka tiks sāktas arī lietas pret atsevišķiem sabiedrības līderiem, kas mudināja pulcēties pie pieminekļa.

Pie "okupekļa" Uzvaras parkā turpina pulcēties arī 10. maijā

Viņaprāt, situācijas eskalāciju vakar izraisīja ziedu novākšana pie pieminekļa no rīta, bet tālāk jau policija cīnījusies ar sekām. VP vadītājs noliedza, ka policija būtu bijusi tā, kas aicināja novākt ziedus - tas bijis pašvaldības atbildības jautājums.

Policijā ir uzsākta iekšējā dienesta pārbaude, lai izvērtētu policijas amatpersonu rīcību un lēmumus konkrētajā situācijā un ko varēja darīt labāk.

Ruks uzsvēra, ka pilnībā saprot patriotiski noskaņotās sabiedrības daļas nosodījumu pēdējās dienās pie pieminekļa notiekošajam, jo tas simbolizē okupāciju, tomēr viņš aicināja sabiedrību nomierināties, jo valsts ienaidniekiem to tikai vajag, lai sabiedrība iekšēji šķeltos.

Tikmēr galvaspilsētas pašvaldības izpilddirektors Jānis Lange uzstāja, ka ziedu aizvākšana bijusi saskaņota ar policiju un iekļauta kopējā drošības pasākumu plānā.

Viņa skatījumā, varbūt var piekrist, ka ziedu aizvākšana ar traktoru nebija veiksmīgākais risinājums, tomēr Lange atgādināja, ka pulcēšanās 9.maijā šogad faktiski nozīmēja Krievijas agresijas slavināšanu.

Lange uzsvēra, ka tagad notiekošais pie pieminekļa jau ir sabiedriskās kārtības un pat nacionālās drošības jautājums.

Ar ziediem tikai līdz galdiņam – tā šogad Rīgā aizritēja “uzvaras” diena

Iepriekšējos gados 9. maijā Uzvaras parka teritoriju no visām pusēm piepildīja ļaudis, kuri ar ziediem ieradās, lai pieminētu kritušos PSRS ...