Sabiedrība
2022. gada 9. maijs, 17:53

Koalīcija vienojusies par grozījumiem, kas atceltu juridiskos šķēršļus Uzvaras pieminekļa nojaukšanai

Jauns.lv / LETA

Koalīcija vienojusies par atbalstu likuma grozījumiem, ar kuriem paredzēts atcelt juridiskos šķēršļus Pārdaugavā, Uzvaras parkā, esošā pieminekļa nojaukšanai.

To šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents, "Jaunās Vienotības" politiķis Krišjānis Kariņš, Nacionālās apvienības priekšsēdētājs, Saeimas frakcijas vadītājs Raivis Dzintars, "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas vadītājs Juris Pūce un satiksmes ministrs, "Konservatīvo" politiķis Tālis Linkaits.

Kā ziņots, Saeimas Ārlietu komisija atbalstījusi ieceri apturēt Latvijas un Krievijas vienošanās pantu, kas regulē memoriālo būvju un masu apbedījumu vietu uzturēšanu.

Ar ziediem tikai līdz galdiņam – tā šogad Rīgā aizritēja “uzvaras” diena

Iepriekšējos gados 9. maijā Uzvaras parka teritoriju no visām pusēm piepildīja ļaudis, kuri ar ziediem ieradās, lai pieminētu kritušos PSRS ...

gallery icon
176

Komisija vērtēja starpvalstu vienošanās par Latvijas teritorijā dzīvojošo Krievijas militāro pensionāru un viņu ģimenes locekļu sociālo aizsardzību 13.pantu, kas līdz šim minēts kā galvenais arguments Uzvaras parkā esošā pieminekļa aizsardzībai.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA) ierakstā "Twitter" kontā iepriekš akcentēja, - ja Saeima atbalstīs lēmumu par 13.panta apturēšanu, tad "okupācijas stabu varēs gāzt".

Uzvaras laukumā skatāma fotogrāfiju izstāde "Slava Ukrainai! Varoņiem slava!"

gallery icon
49

Pēdējā laikā saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā aktualizējies jautājums par Rīgā, Uzvaras parkā, esošo pieminekli un iespējām to demontēt.