Sabiedrība
2022. gada 4. maijs, 05:44

VIDEO: četru jauniešu pieredzes stāsti par motivāciju iestāties Latvijas armijā

Jauns.lv

Esmu pārliecināts par savu izvēli! Tā vienbalsīgi saka četri jauni cilvēki, kuri nesen uzsākuši mācības Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Kājnieku skolā. Divi no viņiem Latvijas armijai pievienojušies pēc atgriešanās no darba ārzemēs.

Ar kursantiem Jurģi Grīsli, Iļju Dvorjančikovu, Amandu Krūmiņu un Juliānu Jankeviču Jauns.lv tikās NBS Kājnieku skolā Alūksnē.

Salīdzinot armijas disciplīnu ar, kā viņi paši saka, civilo dzīvi, jaunieši atzīst, ka “šeit nekas nav viegli”. Taču viņi visi ir motivēti un gandarīti par savu izvēli. Lēmums pievienoties Latvijas armijai ticis rūpīgi izsvērts.

“Īstenoju savu sapni. Atgriezos no ārzemēm, nokārtoju Latvijas pilsonību un iestājos NBS Kājnieku skolā. Ceru izturēt visus pārbaudījumus, lai kļūtu par karavīru un kārtīgu Latvijas aizstāvi,” saka kursants Iļja Dvorjančikovs.

Amanda Krūmiņa teic, ka piederība Latvijas armijai viņai dod drošības izjūtu, bet Juliāns Jankevičs militāro karjeru izvēlējies pēc drauga ieteikuma.

Visi četri atzīst, ka karš Ukrainā viņu pārliecību par nepieciešamību pievienoties Latvijas armijai tikai nostiprinājis. “Ja nu tomēr pienāk tā X stunda, lai Latvijas aizstāvju būtu vairāk,” saka kursants Jurģis Grīslis.

Pievienotajā video uzzini, kādās profesijās jaunieši strādājuši pirms iestāšanās NBS Kājnieku skolā, ar kādām grūtībām jāsaskaras mācībās un vai viņi visi plāno turpināt militāro karjeru pēc šīs skolas absolvēšanas.