foto: Jauns.lv
Cilvēku bija tik daudz, ka satiksmi regulēt ieradās policija. "Rakšos" atklāta jaunā sezona. FOTOREPORTĀŽA
Brīvdabas zooparkā “Rakši” nedēļas nogalē tika atklāta 16. sezona
Sabiedrība
2022. gada 19. aprīlis, 14:14

Cilvēku bija tik daudz, ka satiksmi regulēt ieradās policija. "Rakšos" atklāta jaunā sezona. FOTOREPORTĀŽA

Jauns.lv

Brīvdabas zooparkā “Rakši” nedēļas nogalē tika atklāta 16. sezona, un dzīvnieki, kas pandēmijas laikā paguvuši noilgoties pēc viesiem, izskatījās patiesi priecīgi par satikšanos ar apmeklētājiem.

Šī sezona “Rakšos” iesākusies ar jauniem iemītniekiem – nu zooparkā mīt ne tikai kamieļi, lamas, alpakas, Puatū ēzeļi, Valē melnkakla kazas, Valē melndeguna aitas, Hailandes govis, strausi un truši, bet arī četri jestri un draudzīgi lemuri.

Jaunās sezonas atklāšana brīvdabas zooparkā “Rakši”

Brīvdabas zooparkā “Rakši” nedēļas nogalē tika atklāta 16. sezona, un dzīvnieki, kas pandēmijas laikā paguvuši noilgoties pēc viesiem, izskatījās patiesi ...

gallery icon

Aizvadītajās brīvdienās neskaitāmas ģimenes ar bērniem mēroja ceļu uz Cēsu pusi, un, ar to rēķinoties, “Rakši” saviem pašiem mazākajiem apmeklētājiem bija sarūpējuši arī īpašu iepriecinājumu – ar dziesmām, dejām, rotaļām un kopīgu fotografēšanos visus priecēja lelle Tuta ar saviem draugiem Lapsu un Feneku.

Ļaužu pieplūdums bija tik liels, ka tiešsaistes biļešu tirdzniecība “Rakšu lielajam ceļojumam” uz sezonas atklāšanas pasākumu tika apturēta un daudzi, kas uz atpūtas vietu brauca pēcpusdienā, iekūlās pamatīgā sastrēgumā. Satiksmes regulēšanu organizēt ieradās policija.

Viens no “Rakšu” zooparka saimnieka Kristapa Blaua priecīgākajiem mirkļiem bija, kad atklāšanas pasākuma dienā strausi sarūpēja olu. Tā tika nesta uz kafejnīcu, lai gatavotu īpašās “Rakšu” kamieļpiena pankūkas.

Tēmas