foto: Edijs Pālens/LETA
Rīgas vicemērs: prioritāte cenu pieauguma apstākļos ir pabeigt esošos būvprojektus, nevis sākt jaunus
Rīgas domes vicemērs Vilnis Ķirsis.
Runā Rīga
2022. gada 4. aprīlis, 10:49

Rīgas vicemērs: prioritāte cenu pieauguma apstākļos ir pabeigt esošos būvprojektus, nevis sākt jaunus

Jauns.lv / LETA

Galvaspilsētas prioritāte cenu pieauguma apstākļos ir pabeigt esošos būvprojektus, nevis sākt jaunus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Politiķis akcentēja, ka Rīgas ielās patlaban notiek aktīvs darbs, ielas satīrot no ziemā izkaisītajām smiltīm, taču problēmu raitākam procesam rada tas, ka ziema vēl nekur nav pazudusi - pa nakti smiltis sasalst, kā dēļ tās nevar tik viegli novākt. Tāpat tehnika, kas darbojas kā ūdens putekļsūcējs, mīnus grādos nevar strādāt, jo ūdens sasalst.

Saistošie noteikumi nosaka galvaspilsētas ielas no ziema smiltīm satīrīt līdz 15. maijam, skaidroja Ķirsis, pieļaujot, ka regulējumu varētu grozīt. Ķirsis atzina, ka tāpat būtu jāpārskata nosacījumi par smilts izmantošanu ceļu kaisīšanā ziemas laikā.

Komentējot bedru problemātiku, Ķirsis uzsvēra, ka ielāpu uzlikšanai nepieciešami vismaz +10 grādi, līdz ar to pagaidām iespējams strādāt tikai ar auksto asfaltu. Vicemērs solīja, ka tiklīdz nāks piemēroti laikapstākļi, tiks veikti bedru aiztaisīšanas darbi, turklāt šogad ielāpu lāpīšanai esot plānoti vērienīgi darbi.

Ķirsis pastāstīja, ka pašvaldības Satiksmes departaments ir izstrādājis trīs variantus par Kr. Barona ielas turpmāko izmantojumu. Iespējamie rīcības varianti tiks prezentēti Satiksmes komitejas sēdē nākamajā nedēļā, un pēcāk tie tiks apspriesti ar sabiedrību, uzņēmējiem, kas strādā Barona ielā.

"Ap Barona ielu jau bijis daudz diskusiju," atzina Ķirsis, uzsverot, pa, domājot par izmaiņām Barona ielā, jāņem vērā arī pašvaldības iespējas tās finansēt.

Politiķis atzīmēja, ka kara Ukrainā dēļ būvniecības izmaksas ir pieaugušas un "skrien griestos", turklāt bitumena un metālu cenu pieauguma pat līdz 500% rezultātā Rīgā ir problēmas ar to, kā neapstādināt jau esošus aktuālos projektus par apmēram 100 miljoniem eiro.

"Mana prioritāte būs pabeigt esošos projektus, nevis esošajā situācijā, netiekot galā ar esošajiem projektiem, sākt jaunus," atzina Ķirsis.

"Par Barona ielu varam diskutēt tagad, savukārt realizācija jāatliek līdz brīdim, kad būs nauda," piebilda politiķis.

Pilnu interviju ar Rīgas vicemēru Vilni Ķirsi šodienas "Rīta panorāmā" skaties zemāk pievienotajā sižetā.