foto: Zane Bitere/LETA
ZZS pieprasa ministra Pleša demisiju
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs.
Politika
2022. gada 28. marts, 14:41

ZZS pieprasa ministra Pleša demisiju

Jauns.lv

Partijas "Zaļo un zemnieku savienības" (ZZS) Saeimas frakcijas deputāti lēmuši pieprasīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša (AP) demisiju, portļau Jauns.lv informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Pirmdien, 28. martā, ZZS Saeimas frakcijas deputāti iesnieguši lēmumprojektu “Par neuzticības izteikšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Artūram Tomam Plešam”, lūdzot to iekļaut tuvākās kārtējās Saeimas sēdes darba kārtībā.

Tas darīts pēc ministra rīkojuma apturēt jauno Rīgas teritorālo plānojumu. 

ZZS frakcijas vadītājs Uldis Augulis pauž: “Līdz ar pārsteidzīgo ministra rīkojumu, Rīgā netiks atvērti vairāki desmiti bērnudārzi, tiks iesaldētas milzu investīcijas un iedragāta investoru uzticēšanās Latvijas valstij. Pleša rīcība, kas šobrīd argumentēta nepārliecinošās atrunās, apturot galveno pašvaldības attīstības plānošanas dokumentu, ir satraucošs signāls visām Latvijas pašvaldībām, kā arī diskusiju vērts jautājums par ministrijas spēju metodiski vadīt šāda dokumenta izstrādi, jo Rīgas valstspilsētas pašvaldības teritorijas plānojuma izstrāde notika 10 gadus.”

ZZS līdzpriekšsēdētājs un Saeimas deputāts Edgars Tavars uzskata, ka "rīkojumam par Rīgas teritoriālā plānojuma apturēšanu jāpieliek punkts jau tā neizdarības un neveiksmīgu projektu apvītajā VARAM ministra karjerā. Bezkaislīgi ielobētā un jau sevi neattaisnojusī depozītu sistēma, totāla neieinteresētība risināt jebkādus vides jautājumus; novārtā atstātās e-lietas utt. Šo sarakstu varētu vēl turpināt. Taču pēdējais rīkojums ir sasniedzis jaunu ministra bezatbildības un nekompetences līmeni.”

Jau ziņots, ka Rīgas domes valdošajā koalīcijā ietilpstošā partija "Progresīvie" aicinājuši Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) pieprasīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša demisiju saistībā ar Rīgas attīstības plāna apturēšanu.

Pēc VARAM lēmuma apturēt Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, Rīgas mērs Staķis nolēmis izstāties no partijas "Par!", kas automātiski nozīmē, ka viņš pametis arī apvienību AP.