Sabiedrība
2022. gada 25. marts, 06:39

Alekss Dubass: par tām briesmām ir jārunā, īpaši ar tiem, kas atbalsta karu

Jauns.lv

Aleksu Dubasu Latvijas sabiedrība atceras kā kādreizējo “Radio SWH+” ētera personību. Tagad, pēc vairākiem Krievijā pavadītiem gadiem, viņš ar ģimeni atgriezies Latvijā. Krievijā patlaban var strādāt tikai žurnālisti, kas izplata Kremļa propagandu, bet pārējos par katru režīmam neglaimojošu vārdu pratina un liek aiz restēm. Jau pirmajās dienās Rīgā Alekss saskatījis plašu darbības lauku Latvijas krievvalodīgo sabiedrībā un drīzumā plāno sākt darboties šajā jomā.

Viņš ir apņēmības pilns rīkoties un ir pārliecināts, ka propagandas upurus var glābt, ar viņiem sarunājoties, skaidrojot, rādot un pierādot. Tāpat viņš uzskata, ka šis laiks ir iespēja Latvijas sabiedrībai saliedēties vienotā nostājā, lai allaž niknajam kaimiņam nerastos iemesls pret mūsu valsti vērst savu agresiju, kā tas pašlaik notiek Ukrainā.

Dubass arī uzskata, ka krievvalodīgie mediji Latvijas krievus tur informācijas badā. Viņš novērojis, ka krievu drukatā prese par karu Ukrainā neraksta un krievvalodīgās radiostacijas turpin strādāt tāpat kā iepriekš, it kā nekas nebūtu noticis. Viņš cer Latvijas krievvalodīgajiem sniegt plašāku redzējumu par norisēm pasaulē.

Skaties pievienoto videointerviju un uzzini, kā Alekss Dubass un viņa draugi dzīvojuši Maskavā un ko pieredzējuši no Putina režīma, kā viņš skaidro žurnālistu – propagandas izplatītāju – motivāciju un kādu ieguldījumu Alekss gatavs dot Latvijas sabiedrībai.