foto: unsplash.com
Pabeidz izmeklēšanu lietā par vīrieša slepkavību atriebības nolūkā Ķekavas pagastā
112
2022. gada 21. marts, 16:44

Pabeidz izmeklēšanu lietā par vīrieša slepkavību atriebības nolūkā Ķekavas pagastā

Jauns.lv

Šā gada 15. martā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas likumsargi pabeidza izmeklēšanu lietā par 2019. gada decembra sākumā Ķekavas pagastā izdarītu vīrieša slepkavību personu grupā. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka noziegumu izdarījuši četri vīrieši, un slepkavības motīvs bijusi atriebība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Naktī no 2019. gada 1. uz 2. decembri bezvēsts pazuda kāds 1986. gadā dzimis vīrietis. Policija nekavējoties uzsāka vīrieša meklēšanas pasākumus un notikušā izmeklēšanu. Policijas rīcībā esošā informācija liecināja, ka, iespējams, viņš varētu būt noslepkavots. 2020. gada aprīļa beigās tika noskaidrotas iespējamās vainīgās personas – 1970., 1987., 1987. un 1980. gadā dzimuši vīrieši.

Trīs no viņiem tobrīd jau atradās ieslodzījumu vietās par citiem iepriekš izdarītiem noziegumiem, tāpēc policija aizturēja vienu no četrotnes, kurš tobrīd atradās uz brīvām kājām. Visiem četriem tika piemēroti aizdomās turēto personu statusi. Jāpiemin, ka aizdomās turētie jau iepriekš sodīti par dažādiem noziedzīgiem nodarījumiem – par noziegumiem pret personu veselību un narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

2020. gada 26. maijā policisti atrada noslepkavoto vīrieti meža masīvā Ķekavas pagastā. Bojāgājušajam tika konstatēta šauta brūce galvā un citi miesas bojājumi, kas nodarīti ar nazi.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas likumsargi pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidroja aizdomās turēto personu lomu noziegumā. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka noziegums izdarīts atriebības nolūkā un aizdomās turētie pazinuši bojāgājušo.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta 10. punkta (par slepkavību, ja to izdarījusi personu grupa), 233. panta otrās daļas (par šaujamieroča iegādāšanos, glabāšanu un nēsāšanu bez attiecīgas atļaujas), 180. panta pirmās daļas (par zādzību nelielā apmērā), 313. panta otrās daļas (par noziedznieka, kā arī nozieguma izdarīšanas rīku un līdzekļu, nozieguma pēdu iepriekš neapsolītu slēpšanu, ja slēpjamais noziegums ir sevišķi smags) un 315. panta (par neziņošanu, ja ir zināms, ka tiek gatavots vai izdarīts smags vai sevišķi smags noziegums).

Šā gada 15. martā, iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas policisti kriminālprocesu nodeva prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās