foto: Pexels.com
"Mīlestības māja" plāno apstrīdēt tās svītrošanu no izglītības iestāžu reģistra
Sabiedrība
2022. gada 15. marts, 09:35

"Mīlestības māja" plāno apstrīdēt tās svītrošanu no izglītības iestāžu reģistra

Jauns.lv / LETA

Privātā vispārējās izglītības iestāde "Mīlestības māja" plāno apstrīdēt Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) lēmumu iestādi izsvītrot no izglītības iestāžu reģistra, informēja "Mīlestības mājas" ģimenes atbrīvošanas semināru vadītājs Normunds Grasmanis.

Viņš sacīja, ka "Mīlestības mājas" vadītāji ir pieprasījuši IKVD dokumentāciju, kas skaidrotu, uz kāda pamata tika pieņemts minētais lēmums par licences atņemšanu. Iestādes pārstāvis skaidroja, ka līdz "Mīlestības mājas" vadībai tikai pienāca dokumenti saistībā ar raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" sēriju "Operācija: Mīlestības māja" un ar IKVD pieņemto lēmumu, tomēr netika veikta jebkāda veida izmeklēšana pirms lēmuma pieņemšanas.

Semināru vadītājs uzskata, ka lēmums esot ne tikai nepamatots, bet arī uzbrūkošs un pilnībā sagrozīts. Grasmanis izceļ, ka lielāka vardarbība pret bērniem esot tieši 57 bērnu izslēgšana no izglītības iestādes un likšana tiem vienas dienas laikā atrast jaunu.

Grasmanis uzskata, ka televīzijas raidījumā tika uzdoti ļoti tendenciozi jautājumi, kas manipulācijas veidā no bērniem izspieda noteiktas atbildes.

Jau ziņots, ka privātā vispārējās izglītības iestāde "Mīlestības māja" Rīgā par pārkāpumiem svītrota no izglītības iestāžu reģistra. Lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz konstatētiem būtiskiem normatīvo aktu pārkāpumiem, tostarp ilgstoši un sistemātiski veikto emocionālo un fizisko vardarbību pret bērniem.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) pārbaudē konstatēja ilgstoši un sistemātiski veikto "Mīlestības mājā" nodarbināto emocionālu un fizisku vardarbību pret bērniem, piemēram, bērnu roku un kāju siešanu, bērnu izolēšanu telpā bez pieaugušā klātbūtnes, bērnu piesiešanu pie krēsla.

Tāpat VBTAI konstatēja, ka izglītības iestādes telpās un teritorijā atrodas bērniem pieejami priekšmeti, kas var radīt apdraudējumu bērna veselībai vai dzīvībai, piemēram, būvmateriāli, sīki priekšmeti, ar kuriem bērns var aizrīties, pārtikas produkti, kuriem beidzies derīguma termiņš.