foto: Publicitātes
"Tet" gatavojas sniegt palīdzību cilvēkiem, kas ieceļos no Ukrainas
Sabiedrība
2022. gada 28. februāris, 09:12

"Tet" gatavojas sniegt palīdzību cilvēkiem, kas ieceļos no Ukrainas

Jauns.lv

"Tet" ir gatavi uzņemt līdz 50 ukraiņu ģimenēm un nodrošināt ar darbu atbilstoši uzņēmumam nepieciešamajām kompetencēm, sniegt atbalstu bērniem, kas būs spiesti doties bēgļu gaitās un uzsāks skolas gaitas Ukraiņu Rīgas skolā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Esam gatavi nodrošināt darbavietas atbilstoši pieejamajām vakancēm. Ciešā sadarbībā ar valsts iestāžu darbību, esam gatavi uzņemt līdz 50 ukraiņu ģimenēm un nodrošināt ar darbu atbilstoši "Tet" grupas kompetencēm – zvanu centrā, inženiertehniskajos darbos, IT un programmēšanā, būvniecībā, administratīvos darbos u.c.,” saka "Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks. Tāpat uzņēmums gatavojas, lai palīdzētu ar datortehniku bērniem, kas bijuši spiesti doties bēgļu gaitās un uzsāks skolas gaitas Ukraiņu Rīgas skolā.

“Ukrainā šobrīd atrodas arī divi "Tet" darbinieki – Ukrainas pilsoņi, kuriem nodrošinām visu iespējamo palīdzību un atbalstu. Jau šobrīd esam veikuši priekšdarbus mūsu Ukrainas kolēģes, kura kara dēļ spiesta pamest valsti, kas šobrīd ir ārkārtīgi apgrūtinoši, sagaidīšanai pierobežā un transportēšanai uz Latviju. Ar kolēģi, kurš mobilizēts, turpinām uzturēt sakarus,” turpina U.Tatarčuks.

Turpretim no Ukrainas uzņēmēju puses novērojama arī pastiprināta interese drošai datu glabāšanai un datu rezerves kopiju veidošanai. Tādēļ "Tet" šiem uzņēmumiem sniedz maksimālo iespējamo ekspertu un zināšanu atbalstu visas diennakts laikā, kā arī operatīvi palielina interneta ātrumu un klientiem pieejamo mākoņu kapacitāti, lai Ukrainas uzņēmumi var pēc iespējas ātrāk izveidot savu datu kopijas. Tāpat "Tet" sniedz papildu virtuālos resursus, lai šobrīd uz 60 dienu bezmaksas periodu Ukrainas klientiem nodrošinātu datu uzglabāšanu "Tet" drošajos datu centros.

Iepriekš ziņots, ka Ukrainas tautai un visai Eiropas sabiedrībai grūtajā brīdī, kad Krievija Federācija izvērsusi neiedomājamu agresiju pret Ukrainu, "Tet" pieņēma lēmumu visās uzņēmuma televīzijas platformās pārtraukt to televīzijas kanālu retranslāciju, kuru īpašnieki vai amatpersonas ir saistītas ar Krievijas Federācijas valdību, pakļauti starptautiskajām sankcijām vai arī par kuru statusu šobrīd nav iespējams iegūt pilnvērtīgu informāciju. Lēmums stājās spēkā naktī uz sestdienu, 26. februāri, kad tika pārtraukta retranslācija kanāliem: PBK Igaunija, MirTV, THT, Пятница International, THT4 International, CTC Baltics, RTVi, THT Music, КХЛ, Авто Плюс, Наука, Перец!, РБК, 1+2, Моя Планета, Домашний.

Lai sniegtu pēc iespējas plašāku objektīvas informācijas pieejamību par notiekošo Ukrainā, visās "Tet" televīzijas platformās ir pievienoti jauni TV kanāli. Ukrainas televīzijas kanāli Ukraina 24 un 1+1 International pieejami visu TV platformu – "Helio" interaktīvās televīzijas, "Tet+" un Virszemes televīzijas skatītājiem pamata piedāvājumā. Tāpat "Tet+" kanālu klāstu papildinājuši starptautiskie ziņu kanāli CNN, Current Time un UATV, pievienojoties Euronews, BBC World News, Dožd un citiem lielākajiem pasaules ziņu kanāliem. Virszemes televīzijas piedāvājumu papildinājis telekanāls Doždj, BBC World, Current times, Duo7 (pieejami arī CNN, Euronews un citi ziņu kanāli). Helio interaktīvajā televīzijā aktuālajai informācijai Ukrainā un pasaulē var sekot līdzi CNN, BBC World News, Euronews, UATV (Ukraina), Current Time, Dožd, DW (Vācija), Bloomberg, Al Jazeera, France 24 un citos televīzijas kanālos.