foto: Edijs Pālens/LETA
Valsts prezidents norāda, ka Latvijai ir jāpalielina izdevumi drošībai
Levits norādīja, ka Latvijai ir jāpalielina izdevumi drošībai.
Politika
2022. gada 26. februāris, 18:24

Valsts prezidents norāda, ka Latvijai ir jāpalielina izdevumi drošībai

Jauns.lv / LETA

Latvijai ir jāstiprina sava aizsardzības un drošības sistēma, pēc sestdien notikušās Nacionālās drošības padomes sēdes žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš norādīja, ka Nacionālās drošības padomes sēdē pārrunāta pašreizējā militārā un politiskā situācija Ukrainā. Tāpat runāts par Rietumu sadarbību ar Ukrainu. Valsts pirmā persona uzsvēra, ka sabiedrotie sniegs visu iespējamo palīdzību Ukrainai.

"Ukrainas armija un ukraiņu tauta cīnās ļoti varonīgi. Mēs, protams, esam kopā ar Ukrainu. Tāda ir visu Rietumu kopējā nostāja," sacīja prezidents.

Levits norādīja, ka Latvijai ir jāpalielina izdevumi drošībai. Ja patlaban aizsardzībai tiek atvēlēti 2,35% no iekšzemes kopprodukta, tad, prezidenta ieskatā, tas ir tuvākajā laikā jāpalielina. Viņš norādīja, ka par šo jautājumu tuvākajā laikā lems valdība.

"Vienlaikus mēs uzskatām, ka iekšējo drošību nevar nodalīt no ārējās drošības. Tas veido kopējo drošības sistēmu. Iekšējā drošība jāstiprina kopā ar ārējo drošību. Arī šajā jautājumā tiks pieņemti konkrēti lēmumi," norādīja Valsts prezidents.

Krievija ceturtdienas rītā sāka uzbrukumu Ukrainai. Lai gan ir nodarīti postījumi, ir bojāgājušie un Krievijas karaspēks ir pietuvojies Kijevai, būtiskas uzvaras tas nav guvis.