112
2022. gada 16. februāris, 22:17

Morāli un emocionāli grūti. Brīvprātīgie un glābēji joprojām meklē Lielajā Juglā ielūzušo zēnu

Degpunktā, TV3

Kopš pagājušās svētdienas Zaķumuižā, Lielajā Juglā operatīvie dienesti sadarbībā ar brīvprātīgajiem meklē 7 gadus vecu zēnu, kurš ielūza ledū un ielūza, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Sākotnējā informācija, ko stāsta apkārtējie - zēns kopā ar citiem slidinājies ar ragavām pa kalniņu upes tuvumā. Ūdenī puika nonācis, iespējams, ziņkārības vadīts, staigājot pa ledu.

Trīs dienas pēc kārtas kopā ar vietējiem novada likumsargiem, Valsts policijas pārstāvjiem un ugunsdzēsējiem-glābējiem strādāja arī brīvprātīgie no organizācijas "bezvests.lv".

Vieta, kur ielūza bērns, ir pietiekami sarežģīts posms tieši zemūdens meklējumiem, raidījumam "Degpunktā" stāsta Aleksandrs, "bezvests.lv" vadītājs.

Vīrietis norāda, ka bērnus meklēt ir īpaši grūti tieši morālu un emocionālu apsvērumu dēļ.

"Vieta ir ļoti sarežģīta, jo ir pilna ar satrūdējušiem koku gabaliem, ledus gabaliem un nav precīzi skaidrs, kur mirstīgās atliekas varēja aiznest," stāsta Aleksandrs. "Varēja aiznest piecdesmit metru vai pa straumi varēja aiznest 10 kilometru tālāk."

Acīmredzamas vietas ir pārbaudītas, tāpat talkā ņemts hidrolokators un zemūdens kamera.

Diemžēl meklēšana līdz šim nav sekmējusies ar rezultātiem.

Ropažu novada pašvaldības pārstāvji snieguši "Degpunktā" informāciju, ka līdzīgus izsaukumus par to, ka pa ūdenstilpju ledu staigā bērni, Ropažu apkaimē pašvaldības policijā saņemti arī pagājušajā nedēļā.

Aleksandrs ar raidījuma starpniecību aicināja cilvēkus ar saviem tuviniekiem un bērniem mājās pārrunāt šo traģisko gadījumu. "Vecākiem ir jāveic sarunas, mājās jāstāsta, lai tādu gadījumu būtu mazāk," saka "bezvests.lv" vadītājs.