Sabiedrība
2022. gada 7. februāris, 23:05

Uz dzelzceļa sliedēm Tukuma novadā nobraukts jauns vīrietis

Jauns.lv

Svētdien, 6. februārī, uz dzelzceļa sliedēm Tukuma novadā nobraukts jauns vīrietis.

Kā vēsta TV3 raidījums "Degpunktā", nelaimes gadījums noticis netālu no Slampes.

Patiesos nelaimes iemeslus vēl skaidro kriminālprocesā, bet vietējie iedzīvotāji atzīst, ka apmēram 30 gadus vecajam vīrietim bijis tāds kā vaļasprieks – regulāri doties pastaigās pa dzelzceļa sliedēm.

Viņš reizēm lietojis arī alkoholu, taču nav zināms, kā bijis svētdien.

Traģēdijas iemesls varētu būt saistīts arī ar elementāru neuzmanību, taču kravas vilciena mašīnista redzētais liek domāt, ka upuris vagonu sastāva ceļā tomēr varēja stāties mērķtiecīgi.

"Mašīnists cilvēku pamanīja jau guļošu starp sliedēm. Tika pielietota pēkšņa bremzēšana un, protams, arī izsaukta ātrā palīdzība, policija un glābšanas dienests. Šī vieta, kur notika negadījums, ir diezgan neapdzīvota. Apkaimē atrodas vien dažas viensētas. Tuvākajā apkārtnē nav ne ceļu, ne pārbrauktuvju, līdz ar to tiešām grūti pateikt, kur šis cilvēks ir devies un kādēļ ir atradies šajā vietā," TV3 skaidro VAS "Latvijas dzelzceļš" preses sekretāre Agnese Līcīte.

No notikuma vietā izsauktajiem dienestiem darbs bijis vien likumsargiem. Ārsti bija bezspēcīgi, bet ugunsdzēsēji izvilkuši mirstīgās atliekas un nodevuši policijas izmeklētājiem.