foto: Edijs Pālens/LETA
Policija komentē runas, ka kādā no Latvijas lielākajām veikalu ķēdēm atrasts ievērojams daudzums kokaīna
Valsts policija (VP) pagaidām atturas sīkāk komentēt izskanējušo informāciju. (Ilustratīvs attēls)
Sabiedrība
2021. gada 24. decembris, 17:14

Policija komentē runas, ka kādā no Latvijas lielākajām veikalu ķēdēm atrasts ievērojams daudzums kokaīna

Jauns.lv

23. decembra vakarā portāls Jauns.lv saņēma uzticamu informāciju, ka produktu konteineros vienā no Latvijas lielākajām veikalu ķēdēm atrasts liels daudzums kokaīna.

Portāla Jauns.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka narkotiskās vielas uzietas Rīgā, tostarp, arī ar tirdzniecības uzņēmumu saistītajās vietās Pārdaugavā.

Jauns.lv 24. decembra rītā vērsās Valsts policijā (VP), lai noskaidrotu vairāk par konkrēto informāciju, taču VP pagaidām atturējās no komentāriem.

Līdz šim lielākie kokaīna krājumi Latvijā uzieti 2019. gada 8. janvārī, kad VP sadarbībā ar ASV Narkotiku apkarošanas administrāciju, Ekvadoras policiju un pretterorisma vienību "Omega" Kokneses novadā uzgāja kravu ar 42 kartona kastēm, kas, visticamāk, sūtītas no Ekvadoras.

Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo - TNT, "Badboys", "Gold" un ar delfīna attēlu.

Šī gada oktobrī prokuratūra nodeva Kokneses kokaīna lietu Ekonomisko lietu tiesai.

Krimināllietas ietvaros vairākas personas apsūdzētas par to, ka organizētas grupas sastāvā pārvietoja pāri Latvijas valsts robežai kokaīnu 1758 kilogramu apmērā, paslēpjot to banānu kravā.

Konfiscētā narkotiskā viela tika nodota ekspertīzes veikšanai, kuras laikā tika apstiprināts, ka esošajā maisījumā kokaīna īpatsvars ir aptuveni 80%, kas nozīmē, ka tam ir ļoti augsta kvalitāte.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka izņemtā kokaīna krava nav bijusi paredzēta Latvijas tirgum, bet gan Latvija izmantota kā tranzītvalsts, lai nogādātu kravu uz citām valstīm.

Ekvadoras policijas mājaslapā izplatītajā paziņojumā teikts, ka Kokneses saimniecībā uzietās divas tonnas kokaīna Eiropā ievestas, paslēpjot tās kuģa konteinerā, kura pavaddokumentos bija norādīti pārtikas produkti.