Sabiedrība
2021. gada 9. decembris, 14:14

"Es pats nesaprotu" - Kariņš par to, kāpēc kopā ar Covid-19 sertifikātu nevar uzrādīt autovadītāja apliecību

Jauns.lv

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šorīt TV3 raidījumā "900 sekundes" pauda, ka, viņaprāt, uzrādot Covid-19 sertifikātu, savu identitāti drīkstētu apliecināt arī ar autovadītāja apliecību.

"Pēc būtības es pats nesaprotu, kāpēc tā nevarētu būt. Tur mums strādā cilvēki, kas drusku labāk saprot juridiskās nianses, bet man pašam liekas, ka tas ir diezgan pašsaprotami - tur ir fotogrāfija, valsts izdod šo dokumentu, tur ir vārds, uzvārds, personas kods un fotogrāfija," komentējot iespēju Covid-19 sertifikāta īpašniekam identificēt sevi ar autovadītāja apliecību, sacīja Kariņš.

Patlaban Latvijā oficiālie identifikācijas dokumenti ir tikai pase un personas apliecība.

Par attiecīgo jautājumu plašas diskusijas izvērtušās arī sociālajos tīklos, kur domas par šo nosacījumu sevi identificēt tikai ar pasi vai ID karti ir atšķirīgas.

Vairāki "Twitter" lietotāji pie attiecīgā ieraksta pauž, ka vadītāja apliecība Latvijā kā identifikāciju apliecinošs dokuments vairs neskaitās jau vairākus gadus un šādai aizmāršībai nav jāpievērš ministru uzmanība, savukārt citi norāda, ka vadītāja apliecības nepieņemšana pie ieejas veikalā ir birokrātijas sekas.

Kā zināms, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien nolēma aicināt valdību lemt par grozījumiem, kas ļautu sabiedriskās vietās Covid-19 sertifikāta īpašnieka identifikācijai izmantot arī transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

Komisijas deputāts Māris Možvillo ("Neatkarīgie") aicināja šajā jautājumā skatīties daudz plašāk, proti, identifikācijai varētu izmantot jebkuru valsts izsniegtu dokumentu, kurā ir redzams foto, vārds, uzvārds un personas kods, piemēram, invaliditātes apliecību.