foto: Kuldīgas slimnīca
Kuldīgas slimnīcā darbu sāk jauna galvenā ārste - neiroķirurģe Agate Zīverte
Novadu ziņas
2021. gada 1. decembris, 15:06

Kuldīgas slimnīcā darbu sāk jauna galvenā ārste - neiroķirurģe Agate Zīverte

Jauns.lv

Šī gada 1.decembrī Kuldīgas slimnīcā darbu sāk jauna galvenā ārste - neiroķirurģe Agate Zīverte. Kā prioritāti galvenā ārsta amatā, viņa izvirza jaunu speciālistu piesaisti un pakalpojumu klāsta paplašināšanu.

Saskatot un pozitīvi novērtējot esošos resursus, Kuldīgas slimnīcas attīstību vadīs pieejamu plānveida pakalpojumu virzienā, lai ikviens pacients Kuldīgas slimnīcā var saņemt atbilstošus izmeklējumus un individuālu attieksmi ārstēšanas procesā.

Agate Zīverte ir kuldīdzniece. No 2006.g.- 2012.g. studējusi Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātē, iegūstot ārsta grādu. Paralēli no 2005.g.- 2007.g. Rīgas Stradiņa universitātes Socioloģijas fakultātē ieguvusi bakalaura grādu sociālantropoloģijā, bet no 2008.g.- 2009.g. Veselības aprūpes fakultātē - bakalaura grādu veselības aprūpē.

No 2012.g. – 2018.g., studējot rezidentūrā Latvijas Universitātātes Tālākizglītības fakultātē, ieguvusi neiroķirurga pamatspecialitāti. Laika posmā no 2013.g. – 2019.g. praktizējusies vairākos starptautisko neiroķirurģijas asociāciju un apvienību organizētajos kursos un mācību treniņos.

Profesionālā pieredze attīstīta jau no 2002.gada, strādājot Rīgas 1.slimnīcā, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā, Jelgavas pilsētas slimnīcā un no 2014.g. – 2016.g. bijusi dežūrķirurgs arī Kuldīgas slimnīcā.

No 2018. gada līdz šim brīdim Agate Zīverte ir ārste - neiroķirurģe Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā un no 2019. gada arī NMPD Specializētās medicīnas centrā.

Pasniedz lekcijas Rīgas Stradiņa universitātes, Neiroloģijas un Neiroķirurģijas katedras studentiem.

Par savu specialitāti viņa saka: “Šo profesiju loloju un no visas sirds esmu iemīlējusi, uz to virzījos ļoti sistemātiski. Praktizējot neiroķirurģijas jomā, esmu izgājusi visus slimnīcas darba etapus - sākot ar sanitāri, māsas palīgu, medicīnas māsu, rezidentūru līdz pat sertificētam ārstam.”

“Kuldīgas slimnīcu vēlos veidot kā iestādi, kur pacients var atbraukt un saņemt plānveida pakalpojumus, izmeklējumus un ārstniecību, kas būtu kvalitatīva, atbilstoša un ar individuālu pieeju. Lai ikviens pacients vēlētos ārstēties tieši Kuldīgas slimnīcā un piedāvātie pakalpojumi būtu ar kvalitātes zīmi”, tā savu vīziju par Kuldīgas slimnīcas attīstību ieskicē jaunā galvenā ārste.

Tēmas