foto: Zane Bitere/LETA
"Olainfarm" ražošanas ēkā Olainē noticis sprādziens; ugunsgrēkā cietušais un bojāgājušais
Notikuma vietā strādāja 36 ugunsdzēsēji glābēji.
112
2021. gada 27. novembris, 08:09

"Olainfarm" ražošanas ēkā Olainē noticis sprādziens; ugunsgrēkā cietušais un bojāgājušais

Jauns.lv / LETA

Olainē īsi pirms pusnakts farmācijas uzņēmuma "Olainfarm" ražošanas ēkā noticis sprādziens un izcēlies plašs ugunsgrēks, kura rezultātā ir viens cietušais un viens bojāgājušais. Ugunsgrēks farmācijas uzņēmuma ražotnē ir likvidēts.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola informēja, ka piektdien plkst.23.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Rūpnīcu ielu, kur angāra tipa vienstāva dzelzsbetona ražošanas ēkā notikusi tehnoloģiskas iekārtas eksplozija, kā rezultātā telpā izcēlies ugunsgrēks, degot arī kādai ķīmiskai vielai. Ugunsgrēks bija izcēlies "Olainfarm" ēkā.

Notikuma vietā dega angāra tipa dzelzsbetona ražošanas ēka un ķīmiska viela 144 kvadrātmetru platībā.

Ēkā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Viens cilvēks no ēkas tika evakuēts un bija cietis, un tika nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Plkst.1.34 ugunsgrēks tika lokalizēts, taču apkārtnes iedzīvotāju evakuācija nebija nepieciešama. Dzēšanas darbi turpinājās un informācija par notikumu tika nodota arī Valsts vides dienestam.

Plkst.03.29 VUGD darbu notikuma vietā, Rūpnīcu ielā Olainē, pabeidza.

Notikuma vietā strādāja 36 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas un tehnisko automobili, ķīmijas automobili, četras autocisternas, kā arī vienas autokāpnes.