112
2021. gada 25. novembris, 12:25

Rupjības, izpostīti namiņi un nozagtas dāvanas: vandaļi Siguldā sagandējuši svētku sajūtu

Jauns.lv / LETA

Atsaukties aicināti aculiecinieki koprades laboratoriju ekspozīcijas sabojāšanai Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, informē pašvaldībā.

Pirms pāris dienām Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā esošajās koprades laboratorijās iekārtota jauna ekspozīcija "#S!mtiemsajūtu", kurā, iedvesmojoties no latviešu tautas un autorpasakām, atspoguļotas četras pasakās paustās vērtības - piedošana, mīlestība, brīnums un vēlēšanās.

Koprades laboratoriju ekspozīcija Siguldā pirms vandaļu nedarbiem

Atsaukties aicināti aculiecinieki koprades laboratoriju ekspozīcijas sabojāšanai Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, informē pašvaldībā.

gallery icon

Diemžēl trešdien konstatēts, ka kāds darbu ir izpostījis. Siguldas novada pašvaldība un Pašvaldības policija lūdz atsaukties aculieciniekus, kuriem ir informācija, un nodot to, zvanot uz diennakts dežūrtālruni 26 160 288 vai sūtot ziņas lietotnē "WhatsApp".

Trešdien, 24.novembrī, koprades laboratorijās, kuras kultūra apdzīvo turpat gadu, lai radītu kultūras un mākslas klātesamību, pieejamību, kamēr citas iestādes ir slēgtas, kā arī dotu platformu sabiedrības līdzdalībai, konstatēti bojājumi, izvandīti namiņi, noplēsti marķieri, ar rupjiem vārdiem apzīmēti namiņi un mēbeles, izmētātas bumbas un atlauzts lādes vāks. Tāpat arī paņemtas skaisti iesaiņotās dāvanas un sabojātas citas ekspozīcijas lietas, kuras Alberta koledžas Pasākumu producēšanas programmas 1.kursa studenti sadarbībā ar mākslinieci Ivetu Bamberi bija veidojuši.

Pašvaldība aicina sabiedrību būt līdzatbildīgiem, savukārt tiem, kas paveica šo nedarbu, lūdz atsaukties, jo tas var kalpot kā vainu mīkstinošs apstāklis.