foto: Rojs Maizītis
Rīgas dome atšķirībā no iedzīvotājiem Mazajā Juglas ielā refrižeratoru radīto troksni nesadzird
Mazās Juglas ielas 3a nama iedzīvotājus traumē pastāvīgi logiem braucošie kravas auto un tuvējā autostāvvietā strādājošie refrižeratori.
Sabiedrība
2021. gada 25. novembris, 05:55

Rīgas dome atšķirībā no iedzīvotājiem Mazajā Juglas ielā refrižeratoru radīto troksni nesadzird

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Daļa Mazās Juglas ielas 3a, Rīgā, iedzīvotāju sūdzas par nepārtrauktu kravas automašīnu braukšanu garām viņu mājai un refrižeratoru trokšņošanu nakts laikā netālajā uzņēmuma “Cargo Trans Logistic” (CTL) autostāvvietā Mazajā Juglas ielā 3e. Nu saņemta Rīgas domes atbilde uz iedzīvotāju sūdzību, kurā teikts, ka iedzīvotāju palīgā saucieni pēc klusuma un svaiga gaisa nav pamatoti.

Jauns.lv jau rakstīja, ka Mazās Juglas ielas 3a nama iedzīvotāji Valsts vides dienestam, Rīgas domei un citām atbildīgajā institūcijām adresēja kolektīvas sūdzības, kurās žēlojās, ka CTL vilcēji ar puspiekabēm (pārsvarā refrižeratoriem) iebrauc vai izbrauc no savas teritorijas pa ceļu, kas atrodas dažus metrus no viņu mājas. Bet nakts laikā vilcēji ar puspiekabēm-refrižeratoriem tiek darbināti stāvlaukumā, kā arī tur notiek kravas automašīnu mazgāšana ar “Karcher” tipa iekārtām, kas rada troksni. Rezultātā esot nepanesams troksnis, kas ne tikai traucē mājas iedzīvotājiem, bet arī gandē viņu veselību.

foto: Rojs Maizītis
Atbildīgās institūcijas uzskata, ka kravas auto nešanās garām Mazās Juglas ielas namam un attālāk esošajā stāvvietā radītais troksni iedzīvotājiem nekādas nekārtības nesagādā.

Galvenais neapmierināto organizētājs un parakstītājs bija 1. dzīvokļa iedzīvotājs Jurijs Balaboskins, kurš nesen arī saņēmis atbildi uz juglēniešu sūdzību. Balaboskins iepriekš Jauns.lv teica, ka, nevarot paciest lielo troksni, uz trokšņa mērīšanu saucis gan pašvaldības policiju, gan Veselības inspekciju, lai panāktu, ka CTL rosīšanās tiek pieklusināta. Tāpat nav izdevies panākt vienošanos ar autostāvvietas vadītāju Raivi Loginu, lai uzņēmums netraucētu mieru nakts laikā.

Troksnis nakts laikā no CTL autostāvvietas:

Savukārt Raivis Logins Jauns.lv bilda, ka pārsvarā par lielo troksni Mazās Juglas ielas 3a namā žēlojas tikai viens cilvēks – Balaboskins. Un jāsaprot, ka šī dzīvojamā ēka ir uzbūvēta industriālā rajona ieskāvumā, nevis meža vidū. “Tāpat jau mārupieši var teikt, ka viņiem nepatīk lidmašīnas, kas lido virs viņu galvām. Tas ir no šīs sērijas,” noslēgumā rezumē Raivis Logins. Vienlaikus Logins teica: “Mēs trokšņu līmeni nepārsniedzam, bet esam uz robežas. To apzināmies un uztaisīsim sienu gar mājas fasādi, lai slāpētu troksni. Jau ir uzsākti darbi, notiek projektēšana. Bet viss tik ātri nenotiek, tas būs gada laikā.”

Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinators Mārtiņš Vilemsons Jauns.lv informēja, ka Mazās Juglas ielas 3a iesniegumu-sūdzību saņēmis un izskatījis arī Rīgas domes Mājokļu un vides departaments:

„Departaments ir sagatavojis atbildi arī Jurijam Balaboskinam. Departaments uzskata, ka saucieni pēc “svaiga gaisa” un cilvēcīgas dzīves gan ir nepamatoti, jo objektīvie trokšņa mērījumi liecina par pretējo – normatīvu pārsniegumu mājā Mazajā Juglas ielā 3a nav.”

foto: Rojs Maizītis
Mazās Juglas ielas 3a dzīvojamais nams atrodas netālu no kravas automašīnu un refrižeratoru autostāvvietas, kas iedzīvotājiem rada neērtības.

Troksnis nakts laikā no CTL autostāvvietas: