foto: LETA
Latgalē divi dzērājšoferi mēģinājuši atpirkties no policijas
Pašvaldības policija.
Novadu ziņas
2021. gada 24. novembris, 10:48

Latgalē divi dzērājšoferi mēģinājuši atpirkties no policijas

Jauns.lv / LETA

Aizvadītajā nedēļā Latgalē aizturēti divi dzērājšoferi, kas mēģinājuši atpirkties no policijas, piedāvājot kukuli, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Otrdien, 16.novembrī, pirms plkst.10 Balvu novada Baltinavas pagastā tika apturēts "Audi A4", kura vadītājam - 1971.gadā dzimušam vīrietim - tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpojamajā gaisā. Konstatēts, ka vīrietis pie auto stūres ir sēdies 2,49 promiļu reibumā.

Lai netiktu sākts administratīvais process par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisku dzērienu iespaidā, vīrietis policijas amatpersonām piedāvāja kukuli - 20 eiro.

Līdzīgs gadījums fiksēts svētdien, 21.novembrī, ap plkst.9 Augšdaugavas novadā, Sventes pagastā. Tur konstatēts, ka transportlīdzekļa "Volkswagen Sharan" vadītājs, 1984.gadā dzimis vīrietis, pie stūres sēdies, būdams 1,1 promiļu reibumā.

Lai izvairītos no soda, arī šis vīrietis piedāvāja likumsargiem kukuli.

Abos gadījumos ir sākti kriminālprocesi par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Policija aicina vadītājus būt atbildīgiem un nesēsties pie stūres alkohola reibumā.