Kultūra
2021. gada 22. novembris, 12:24

Atklāts piemineklis pērn mūžībā aizsauktajam mūziķim Gvido Lingam

Jauns.lv

Sestdien, 20. novembrī atklāts piemineklis pērn mūžībā aizsauktajam leģendārās grupas "Linga" dibinātājam un līderim, daudzu dziesmu un hitu autoram Gvido Lingam. Par to savā "Facebook" profilā vēsta mūziķa brālis Igors Linga.

"Paldies pieminekļa autoram tēlniekam Bruno Strautiņam un viņa komandai par padarīto darbu! Paldies visiem, kas ziedoja pieminekļa izveidei, kas juta līdzi un domāja par Gvido. Pateicībā, Gvido ģimene un grupa Linga," vēstīts ierakstā.

Gvido Linga mūžībā devās 2020. gada 20. decembrī Rīgā.

Mūziķa brālis Igors Linga "Latvijas Radio" tolaik atzina, ka brāļa aiziešana bija negaidīta: "Viņam nebija nekādas izteiktas slimības. Viņš neslimoja, nebija uz slimības gultas."

Ļaudis atvadās no Gvido Lingas

gallery icon
129

"Mēs esam šokā. Totālā šokā, kāpēc viņš aizgāja. Viņš vispār nesūdzējās. Mēs taču katru dienu smējāmies, dzinām jokus... Ja citreiz tu zini, ka cilvēks aizies tad šajā gadījumā par to mēs vispār neiedomājāmies par tādu jēdzienu."

Latviešu rokgrupu "Linga" 1988. gada decembrī dibināja bijušais grupas "Zig Zag" līderis Gvido Linga (dzimis 1969. gadā) un ģitārists Armands Cālītis, kad viņi kopīgi ierakstīja dziesmu "Pilsēta".

Grupas pirmā publiskā uzstāšanās notika festivālā "Roks par neatkarību" 1989. gada martā, kad grupai pievienojās ģitārists Viktors Fedosejevs un sintezatorists Ivars Makstenieks.

1989. gadā Linga ierakstīja savu pirmo albumu kasetes formātā. 1990. gadu sākumā "Linga" jau kļuva par vienu no populārākajām Latvijas grupām, jo īpaši jauniešu vidū, viņu pazīstamākās dziesmas ir "Nāc dejot", "Krodziņš", "Signe melo" un "Šeit šeit".