Kultūra
2015. gada 5. jūlijs, 08:45

Skolēnu dziesmu svētku priekšvakarā skanēs garīgās mūzikas koncerts "Lūgšana Latvijai"

Jauns.lv

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku priekšvakarā svētdien, 5.jūlijā, Svētā Pētera baznīcā skanēs garīgās mūzikas koncerts "Lūgšana Latvijai", kurā piedalīsies kori no vispārizglītojošajām skolām un mūzikas skolām, simfoniskais orķestris, instrumentālisti un solisti, informēja organizatori.

Koncertā skanēs Latvijā dzīvojošo tautu garīgās dziesmas, kuras speciāli šim koncertam aranžējuši latviešu komponisti. Koncertu tiešraidē no baznīcas varēs vērot arī visi interesenti - laukumā pie Svētā Pētera baznīcas tiks izvietots liels ekrāns un skatītāju krēsli.

"Lūgšana Latvijai iecerēta kā savdabīgs muzikāls uzvedums, kurā apvienojas Latvijā dzīvojošu tautību kultūras un vērtības. Koncerts būs kā Noasa šķirsts – mūzikā skanēs vārdi, kas katrā valodā skan citādāk, bet to jēga saprotama ikvienam, un tie kopā likti veido stiprus balstus, kas ļauj Noasa šķirstam peldēt pretim mieram un savstarpējai sapratnei. Dažādu tautu garīgās mūzikas apdarēm īpašu kolorītu piešķirs arī katrai tautai raksturīgie mūzikas instrumenti – kokle, balalaika, akordeons un citi," stāsta viens no koncerta mākslinieciskajiem vadītājiem Ēriks Ešenvalds.

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6.līdz 12. jūlijam, tajos piedalīsies ap 37 890 dalībnieku.

BNS