Sabiedrība
2021. gada 12. novembris, 22:17

Rīgā izveidojies potenciāls auto avāriju "melnais punkts" Kaivas ielā

Degpunktā, TV3

Negadījumu statistika šajā ceļa posmā ir iespaidīga - pēdējo trīs mēnešu laikā kāds no avarējušajiem spēkratiem ielido krustojumā esošās mājas žogā, ziņo TV raidījums "Degpunktā".

Nama īpašnieki nu jau uzstādījuši novērošanas kameras, lai ierakstus ar auto avārijām sūtītu Rīgas domei un panāktu jaunu regulējumu ieviešanu krustojumā.

"Drošas braukšanas skolas" direktors Jānis Vanks raidījumam "Degpunktā" stāstīja, ka šajā krustojumā kādu laiku jau ir mainījusies satiksmes organizācija. 

Vanks skaidro, ka biežās avārijas varētu būt skaidrojamas ar cilvēku braukšanas ieradumiem - pārvietojoties pa ikdienišķiem maršrutiem, šoferi mēdz nepievērst uzmanību ceļazīmēm.

Ceļu satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis raidījumam stāstīja, ka negadījumus varētu novērst papildu rībjoslas ieviešana uz ielas seguma. Tāpat būtiski palīdzētu patstāvīgi mirgojošo luksaforu uzstādīšana krustojumā.

"Šobrīd noteikti Kaivas ielā ir daudz lielāka satiksme nekā Dzelzavas ielas posmā, jo šobrīd, būsim godīgi, Dzelzavas posms ir tikai pievadceļš uz lieltirgotāju noliktavām. Tātad, faktiski, citiem tur īsti nav, ko darīt. Tāpēc, kamēr Dzelzavas iela nav pabeigta, savienota visā garumā un izmantota normālai satiksmei, tikmēr nevajadzēja šīs ielas mainīt vietām," raidījumam skaidroja Irbītis.