foto: Pixabay.com
Latvijā 1500 pacientu paliek bez ģimenes ārsta, jo daktere atsakās vakcinēties pret Covid-19
Sabiedrība
2021. gada 9. novembris, 22:41

Latvijā 1500 pacientu paliek bez ģimenes ārsta, jo daktere atsakās vakcinēties pret Covid-19

Jauns.lv

Kuldīgā bez ģimenes ārsta palikuši 1500 pacientu. Nacionālais veselības dienests pieņēma lēmumu no novembra lauzt līgumu ar ģimenes ārsti Zandu Zaueri, jo viņa atsakās vakcinēties pret Covid-19.

Ja daktere pārdomās, viņa varēs strādāt. Tikai visi viņas pacienti jau no 15.novembra tiks noņemti no uzskaites, vēsta "Rus.lsm.lv".

"Ģimenes ārste Zanda Zauere nolēma nevakcinēties. Ar viņu tika veiktas pārrunas, taču bez rezultāta. Tagad Kuldīgā ir 18 ģimenes ārstu prakses, kas sniedz pacientiem valsts apamaksātus medicīnisko pakalpojumus.

Neviens no ģimenes ārstiem pēc rezidentūras beigām nav izrādījis vēlmi strādāt Kuldīgā. Ņemot to vērā, Zandes Zaueres pacienti var pārreģistrēties pie cita ģimenes ārsta," norāda Nacionālajā veselības dienestā.

Uzzināt par ģimenes ārstu praksēm iespējams, sūtot epastu Nacionālajam veselības dienestam (nvd@vmnvd.gov.lv). Svarīgi norādīt savu adresi. Tāpat var zvanīt pa telefonu 80001234.

Ārsts pārreģistrāciju atteikt nedrīkst, ja pacienta adrese iekļaujas viņa darba zonā.

Tikmēr Kuldīgas pašvaldība šobrīd meklē rezidentu, kurš būtu gatavs strādāt ģimenes ārsta uzraudzībā rezidentūras laikā, bet pēc rezidentūras būtu ar mieru palikt Kuldīgā.

Jaunajam ārstam tiks nodrošināts dzīvoklis un citas pirmās nepieciešamības lietas.