Daugavpils Reģionālās slimnīcas Patoloģijas nodaļas morgs un Komunālie kapi

Ieskats Daugavpils Reģionālās slimnīcas Patoloģijas nodaļā un Komunālajos kapos. Līķu maisi morgā un ziedu klēpji uz nesen apglabātu cilvēku kapu ...

gallery icon
31
Novadu ziņas
2021. gada 9. novembris, 11:26

Daugavpilī apsver kapsētu paplašināšanu

Jauns.lv / LETA

Ņemot vērā gan pieaugošo mirstību saistībā ar Covid-19, gan plānoto pilsētas un kaimiņu novada apvienošanu, Daugavpilī domā par kapsētu paplašināšanu, otrdien žurnālistiem atzina pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Kononovs (S).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Komentējot jautājumu, vai pilsētas kapsētās pietiek kapacitātes, lai nodrošinātu aizgājēju apbedīšanu, ņemot vērā augstu mirstību saistībā ar Covid-19, Kononovs sacīja, ka jautājums ir aktuāls.

"Diemžēl tā ir dzīve, cilvēki mirs, būs jāapglabā," atzina politiķis, piebilstot, ka pašlaik vēl ir iespējas situāciju "mīkstināt".

Vienlaikus viņš norādīja, ka vēl aktuālāks šis jautājums kļūs pēc plānotās Daugavpils un Augšdaugavas novada apvienošanas, kad būs jāmeklē teritorijas kapsētu paplašināšanai. Taču pašvaldība domājot, kā situāciju risināt.

Savukārt domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksejs Vasiļjevs (LKS) pastāstīja, ka pašvaldība ir iesaistījusies Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanā, dīkstāvē esošos speciālistus novirzot palīgā ģimenes ārstiem, lai telefoniski mudinātu seniorus vakcinēties pret Covid-19. Tāpat tiek nodrošināta izbraukuma vakcinācija autobusā.

Bet domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) vērsa uzmanību, ka pašlaik veselības aprūpes jaudas, lai laikus identificētu vīrusu, nav pietiekamas, jo Covid-19 testa nodošana nereti iespējama vien pēc nedēļas.