foto: izdevniecība "Rīgas Viļņi" arhīvs
Mūžībā aizsaukts karavīrs un aktieris Ziedonis Ločmelis
Sabiedrība
2021. gada 31. oktobris, 18:14

Mūžībā aizsaukts karavīrs un aktieris Ziedonis Ločmelis

Jauns.lv

Mūžībā devies Nacionālo bruņoto spēku karavīrs un aktieris Ziedonis Ločmelis, vēsta aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Ziedonis Ločmelis ir dzimis Aucē un skolas gaitas uzsācis Bēnes pamatskolā. Aktīvajā militārajā dienestā bijis no 1993. gada. Dienējis NBS Speciālo uzdevumu vienībā, darbojies Sauszemes spēkos un Zemessardzē. Militārās karjeras laikā piedalījies vairākās starptautiskajās miera uzturēšanas misijās, Latvijas kontingenta sastāvā. Guvis lodes ievainojumu misijā Irākā savā 38. dzimšanas dienā. Vairākus gadus strādājis privātajā sektora par miesassargu. Ločmelis darbojies arī kā NBS kā civilais darbinieks, kā arī ļoti aktīvi piedalījies jaunsargu apmācības kā instruktors.

Ziedonis Ločmelis filmējies vairāk nekā 40 latviešu un ārzemju filmās, Ziedonis Ločmelis rakstīja dzeju un kala viduslaiku ieročus un rotas.

Viņa metāla darinājumi tika izmantoti arī latviešu spēlfilmas “Nameja gredzens” veidošanā. Par lomu pašmāju filmā “Džimlai Rūdi Rallallā” aktieris ieguva kino balvu “Lielais Kristaps” kategorijā: labākais aktieris otrā plāna lomā. 

Ločmelis cīnījās ar Ne-Hodžkina limfomu jeb limfātiskās sistēmas vēzi.

Jauns.lv redakcija izsaka līdzjūtību aizgājušā tuviniekiem!