Komandantstunda Ogrē

Latvijā sācies pirmais mājsēdes vakars, kad no plkst.20 līdz 5 no rīta dzīvesvietu nakts laikā varēs pamest tikai pamatotas nepieciešamības ...

gallery icon
15
Sabiedrība
2021. gada 22. oktobris, 14:52

Soda autovadītāju, kurš komandantstundas laikā braucis "uz banku atbloķēt kodu karti"

Jauns.lv / LETA

Valmierā policija (VP) aizvadītajā naktī sodījusi kādu komandantstundas laikā uz ielas apturētu autovadītāju, kurš apgalvojis, ka brauc "uz banku atbloķēt kodu karti".

Pirmajā mājsēdes dienā kopumā deviņu stundu laikā pārbaudītas 4789 personas, no tām 4097 personām bijuši aizpildīti apliecinājumi. Nakts laikā likumsargi sāka 228 administratīvā pārkāpuma procesus par noteikto ierobežojumu neievērošanu, bet 707 gadījumos deva preventīvus norādījumus, informēja VP.

Tāpat konstatēti vēl vismaz 35 pārkāpumi, kuros vēl tikai lems par administratīvā procesa sākšanu.

Nakts laikā likumsargi nekonstatēja būtiskus pārkāpumus vai privātu pulcēšanos, tomēr ir konstatēti atsevišķi gadījumi, kad personas klaji neievēro noteiktos ierobežojumus un pat sēžas pie transportlīdzekļa stūres reibumā.

Reportāža: pirmais mājsēdes vakars Rīgas ielās

Latvijā "lokdauns" līdz 15.novembrim ieviests saistībā ar lielo slimnīcu pārslodzi Covid-19 pandēmijas laikā.

gallery icon
16

Piemēram, ap plkst.1 Valmierā policija, apturot kādu automašīnu, konstatēja, ka automašīnas vadītājam nav aizpildīta pašapliecinājuma anketa.

Vadītājs apgalvoja, ka brauc uz banku, lai atbloķētu kodu karti. Vīrietis likumsargiem vairākkārt uzsvēra, ka nepiekrīt esošajiem ierobežojumiem, un izturējās necienīgi pret policistiem.

Autovadītājs jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem - gan ātruma pārsniegšanu, gan agresīvu braukšanu. Šajā gadījumā vīrietim tika piemērots naudas sods 100 eiro apmērā.

Savukārt Skrundā, Ventas ielā, īsi pirms pusnakts apturēts cita transportlīdzekļa vadītājs, kurš ne tikai nevarēja uzrādīt aizpildītu un pamatotu pašapliecinājumu, bet arī bija sēdies pie stūres 1,99 promiļu reibumā.

Pirmais mājsēdes vakars Rīgā, kad stājies spēkā īpaši stingrais "lokdauns"

Latvijā ir sācies pirmais mājsēdes vakars, kad no plkst.20 līdz 5 no rīta dzīvesvietu nakts laikā varēs pamest tikai pamatotas ...

gallery icon
89

Viņš policistiem centies paskaidrot, ka dienā ir veicis darba pienākumus kādā vietā Kuldīgas novadā, taču aizkavējies darbā papildu uzdevumu dēļ. Lai gan vīrietis esot zinājis, ka jāaizpilda pašapliecinājums, viņš nevarēja paskaidrot tā neaizpildīšanas iemeslus.

Vīrietim par šo pārkāpumu tika piemērots naudas sods 250 eiro apmērā, tāpat pret viņu ir sākts administratīvā pārkāpuma process par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Līdz lēmuma pieņemšanai vīrietim stājas spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums.

Kā ziņots, ceturtdien plkst.20 sākās pirmais Covid-19 dēļ noteiktais mājsēdes vakars, kad dzīvesvietu nakts laikā var pamest tikai pamatotas nepieciešamības gadījumos. Saskaņā ar Ministru kabineta apstiprinātajiem grozījumiem ārkārtējās situācijas rīkojumā šāda mājsēde būs jāievēro līdz 15.novembrim katru nakti no plkst.20 līdz 5.

Valdības lēmums paredz, ka jebkurai personai būs aizliegums naktī no plkst.20 līdz 5 pārvietoties, ja cilvēks nevarēs uzrādīt aizpildītu apliecinājumu un personu apliecinošu dokumentu, kas ir pieejams VP mājaslapā.

Pašapliecinājumu var aizpildīt rakstiski brīvā formā, proti, drukātā formātā gan uz mājaslapā norādīta veidlapas parauga, gan pēc minētā piemēra uz baltas lapas, vai elektroniski savā viedierīcē.