Sabiedrība
2021. gada 17. oktobris, 23:49

"Mēs nevaram mācīt topošos ārstus un zinātniekus, ja paši neticam zinātnei," Dobeles Valsts ģimnāzijā vakcinēti visi pedagogi

LTV Panorāma

"Mēs nevaram mācīt topošos ārstus un zinātniekus, ja paši neticam zinātnei," ir galvenais arguments, kāpēc Dobeles Valsts ģimnāzijā pret Covid-19 vakcinēti pilnīgi visi pedagogi. Tas dodot lielāku drošību mācību darbā un cerību, ka arī turpmāk mācības varēs turpināties klātienē, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

83 gadus vecais fizikas skolotājs Pēteris Puķītis nevēlas rītus pavadīt pensijā, skatoties, piemēram, seriālu “Mīlas viesulis”.

“Ātri apniktu! Pierasts tā ir! Jauni cilvēki visapkārt, zinātkāri,” stāsta Puķītis.

“Ja vakcinējas, tas taču zinātniski ir pierādīts, ka rodas pretvielas vīrusiem. Vairāk vai mazāk, bet rodas. Ja visur bija publicēts un runāts, tad izlēmu – kāpēc gan nevakcinēties?” skaidro Puķītis.

Dobeles Valsts ģimnāzijas direktore Inese Didže apstiprina, ka skolā nav nevakcinētu pedagogu.

“Mēs mācām skolēnus, kuri kļūs par zinātniekiem, ārstiem un ļoti ievērojamiem cilvēkiem! Tāpēc mums pašiem ir jāsaprot, ko nozīmē zinātne. Jātic tam un bērni jāvirza uz to. Un to var izdarīt tikai ar savu piemēru! Ja mēs mācīsim vienu un darīsim citādi, tas nebūs piemērs, kuram sekot,” skaidro Didže.

Ģimnāzijas jaunajā korpusā izbūvēta jaudīga ventilācijas sistēma. Tāpat regulāri vēdina klases. Katrā klasē var dezinficēt rokas. Ir pārplānots pusdienu laiks, tas ir garāks un ēd mazāks klašu skaits, lai nav tik liela pulcēšanās. Skolā ieviesuši dažādus drošības pasākumus.