Pie Stradiņu slimnīcas sastājusies NMPD automašīnu rinda

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā (PSKUS) drīzumā plānots atvērt vēl vienu uzņemšanas punktu, kas būs paredzēts tieši Covid-19 pacientiem, pastāstīja ...

gallery icon
18
Sabiedrība
2021. gada 15. oktobris, 15:07

"Tas ir jaunais normālais" Tā šobrīd izskatās pie Stradiņa slimnīcas. FOTO un VIDEO

Jauns.lv / LETA

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā (PSKUS) drīzumā plānots atvērt vēl vienu uzņemšanas punktu, kas būs paredzēts tieši Covid-19 pacientiem, pastāstīja slimnīcas pārstāve Janita Veniberga. Jauns.lv novēroja, ka pie slimnīcas atrodas vairākas rindā sastājušās neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Veinberga noraidīja piektdien vairākās vietās publiski izplatīto informāciju, ka pie slimnīcas sastājusies vairāk nekā desmit Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) automašīnu rinda. Tāda patiešām esot bijusi, bet vidēji ar sešām līdz astoņām automašīnām.

"Tas patiešām ir daudz, bet tas ir jaunais normālais. Arī šodien no plkst.12 atved ārkārtīgi daudz Covid-19 pacientus, un šo pacientu uzņemšana nenotiek tik ātri, kā citiem," skaidroja Veinberga.

Viņa atzina, ka slodze mediķiem ir ārkārtīgi liela, tomēr viņi rēķinoties, ka būs vēl lielāka. Šī iemesla dēļ PSKUS drīzumā plāno atvērt vēl vienu uzņemšanas punktu jaunajā slimnīcas korpusā. Veinberga norādīja, ka pašreiz vēl top precīzs rīkojums, bet, iespējams, slimnīcas A korpuss novembra sākumā varētu tikt pārvērsts par Covid-19 pacientu korpusu.

Jau vēstīts, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 2142 jauni Covid-19 gadījumi un saņemti ziņojumi par 12 Covid-19 pacientu nāvēm. Šī ir jau trešā diena pēc kārtas, kad Latvijā dienā tiek atklāti vairāk nekā 2100 jauni Covid-19 inficētie, vakar sasniedzot jaunu rekordu - 2408 gadījumus.

Savukārt Covid-19 dēļ slimnīcās esošo pacientu skaits sasniedzis 980.