Sabiedrība
2021. gada 14. oktobris, 11:10

Profesors Briģis: ir jāveic krietni stingrāki ierobežojumi, lai nobremzētu šo “ugunsgrēku"

TV24

Kamēr eksperti atbalsta valdības stratēģiju koncentrēties uz vakcinācijas pret Covid-19 aptveres palielināšanu, pašreizējie ierobežojumi var būt par vājiem vīrusa izplatības ierobežošanai, norāda Rīgas Stradiņa universitates Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, zinātnes doktors, profesors Ģirts Briģis.

Kā intervijā TV24 raidījumam “Dienas personība ar Veltu Puriņu” norāda eksperts, nepieciešams nekavējoties ieviest vēl stingrākus ierobežojumus visiem sabiedrības locekļiem. 

Kā norāda Briģis, sabiedrības vakcinācijas plašāka aptvere ir ilgtermiņa process, tomēr patlaban nepieciešams ņemt vērā faktu, ka situācija slimnīcās jau ir kritiska, tādēļ nepieciešams ieviest stingrākus ierobežojumus gan vakcinētiem, gan nevakcinētiem cilvēkiem.

"Protams, ka kuģis ir jāremontē un jātur kārtībā, bet tajā brīdī, kad sānos ir caurums, mums tas ir jāaiztaisa. Citādi kuģis nogrims. Šobrīd situācija ir tāda, ka saslimstība ir tik augsta, slimnīcas ir katastrofālā stāvoklī."

"Tieši šis ir tas brīdis, kad mums ir jāveic krietni stingrāki ierobežojumi, lai nobremzētu šo “ugunsgrēku"," norādīja eksperts, piebilstot, ka tas varētu nozīmēt arī "lokdauna" jeb mājsēdes ieviešanu.

“Vakcinācija ir pareizs stratēģiskais mērķis, mēs visi eksperti to atbalstām, taču šajā brīdī ir jāņem vērā vēl papildus apstākļi. Galvenais no tiem - saslimstība šajā brīdī ir uzņēmusi sniega bumbas velšanos efektu, lavīnas procesu, kas ir aizgājis tik tālu un saslimstība ir tik augsta, ka tā ietekmē ne tikai medicīnu, bet kopējo dzīvi kopumā,” sacīja Briģis.