foto: unsplash.com
Skatītākais televīzijas kanāls septembrī - LTV1
Sabiedrība
2021. gada 11. oktobris, 20:31

Skatītākais televīzijas kanāls septembrī - LTV1

Jauns.lv / LETA

Skatītākais televīzijas kanāls šī gada septembrī bija LTV1, kura skatīšanās laika daļa bija 12,2%, informēja pētījumu kompānijas "Kantar" pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Otro vietu ieņem kanāls TV3, kura skatīšanās laika daļa bija 10,9%. Savukārt trešais skatītākais kanāls bija PBK, kura vērošanai veltīti 7,8% no kopējā televīzijas skatīšanās laika, liecina mājaslapā "kantar.lv" publicētie dati.

TV septembra programmu topa pirmajā vietā bija raidījums "De facto" kanālā LTV1, kuru vēroja vidēji 8,6% jeb ap 157 000 Latvijas iedzīvotāju. Otrajā vietā ierindojās "X faktors 4" kanālā TV3, kuru vēroja vidēji 8,1% jeb ap 148 500 skatītāju. Savukārt trešā skatītākā televīzijas programma septembrī bija "Saimnieks meklē sievu 6" kanālā TV3, kuru vēroja vidēji 7,8% jeb ap 142 500 Latvijas iedzīvotāju.

"Kantar" mediju klientu direktors Oskars Rumpēters norāda, ka viens skatītājs septembrī televizoru skatījās vidēji četras stundas, kas bija par 12 minūtēm mazāk nekā augustā.

Lai arī vidēji dienā pavadītais laiks pie televizora ekrāniem samazinājies, vidējais dienas televīzijas skatītāju skaits ir pieaudzis, norāda Rumpēters. Augustā ik dienu vidēji televīziju skatījās 60,1% Latvijas iedzīvotāju, savukārt septembrī - 62,7%.

Kā skaidro "Kantar", pētījuma izlase ir Latvijas iedzīvotāju kopumam reprezentatīva ģimeņu atlase. Tā respondenti ir pastāvīgie Latvijas iedzīvotāji vecumā no četriem gadiem, kuru mājsaimniecībā ir vismaz viens strādājošs televizors un tiek izmantots kāds no televīzijas satura saņemšanas veidiem.