foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Daļa rīdzinieku pa vasaru ir atslābuši un, iestājoties rudenim, sliktāk ievēro noteiktos Covid-19 ierobežojumus
Cilvēki sabiedriskajā transportā Rīgā.
Sabiedrība
2021. gada 7. oktobris, 13:25

Daļa rīdzinieku pa vasaru ir atslābuši un, iestājoties rudenim, sliktāk ievēro noteiktos Covid-19 ierobežojumus

Jauns.lv / LETA

Rīgā strauji pieaudzis Covid-19 ierobežojumu pārkāpumu skaits, šodien preses konferencē atzina Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass.

Lūkass vērtēja, ka daļa sabiedrības pa vasaru ir atslābusi un, iestājoties rudenim, sliktāk ievēro noteiktos ierobežojumus. Ja trijos vasaras mēnešos RPP konstatējusi 222 ierobežojumu pārkāpumus, tad septembrī fiksēti jau 337 pārkāpumi.

Ja visas vasaras laikā Rīgas sabiedriskajā transportā konstatēti 59 gadījumi, kad pasažieri nelietoja sejas maskas, tad no 1.septembra līdz 6.oktobrim fiksēti 60 pārkāpumi. Atsaucoties uz AS "Pasažieru vilciens" aicinājumu, RPP veikusi pārbaudes arī vilcienos, kur dažu dienu laikā konstatēti 85 pārkāpumi.

Kā skaidroja Lūkass, pārkāpumi saistīti galvenokārt ar sejas masku nelietošanu. Taču ir arī citi pārkāpumi, piemēram, piedalīšanās izklaides pasākumos bez derīga Covid-19 sertifikāta.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā Covid-19 izplatības pieaugumu un pārkāpumu skaita palielināšanos, RPP sākusi strādāt pastiprinātā režīmā

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 1752 jauni Covid-19 gadījumi un saņemti ziņojumi par desmit Covid-19 pacientu nāves gadījumiem, bet saslimstības kumulatīvais rādītājs sasniedzis visu laiku augstāko līmeni, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Līdz šim vairāk saslimušo vienas dienas Latvijā tika konstatēts tikai pērn 31.decembrī, kad Covid-19 atklāja 1861 iedzīvotājam.

Līdz ar lielo saslimušo skaitu strauji turpina kāpt saslimstības divu nedēļu kumulatīvais rādītājs - dienas laikā tas palielinājies no 680,5 līdz 732,1 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju, kas ir līdz šim augstākais Latvijā reģistrētais rādītājs.