Sabiedrība
2021. gada 22. septembris, 12:54

Pirmais Baltijas Kanāls piedāvās saturu latviešu valodā. Par radošo direktori kļuvusi Žaklīna Cinovska

Jauns.lv

Par Pirmā Baltijas Kanāla (PBK) radošo direktori ir kļuvusi pieredzējusī izklaides žanra režisore-producente un iTV vadītāja Žaklīna Cinovska.

Šāds lēmums saistīts ar PBK stratēģijas maiņu, jo jau no 27. septembra PBK skatītājiem piedāvās jaunu saturu latviešu valodā. Tādejādi PBK kanāls cer piesaistīt lielāku auditoriju latviski runājošo skatītāju vidū.

Kanāls skatītājiem piedāvās izklaidējošu saturu, kas ieskaņots latviešu valodā. Kanāla saturs būs pilnībā jauns, tie būs izklaidējoša un detektīvu žanra seriāli, šovi, kā arī populārie pašmāju raidījumi un seriāli, kas līdz šim bija vērojami arī iTV. 

Žaklīnas izaicinājums ir pilnībā rebrendēt kanāla tēlu, padarot to pievilcīgāku latviski runājošajai auditorijai, un, protams, saglabāt arī līdzšinējo krieviski runājošo skatītāju. Izklaides žanrs ir pateicīga joma, jo tā ir vienlīdz svarīga abām auditorijām, turklāt Žaklīna ir uzkrājusi lielu pieredzi tieši darbā ar latviski runājošo auditoriju.

Viņa uzsver: “Pirmos mēnešus, protams, tikai ieskriesimies, pētīsim šīs auditorijas vēlmes un prasības, bet jau novembrī un decembrī plānojam mūsu skatītājiem piedāvāt arī jaunu vietējo saturu, tostarp populārākos iTV raidījumus un seriālus. Padomā ir arī citi tematiski pārsteigumi un negaidīti satura risinājumi."

Runājot par personīgām sajūtām, Žaklīna atzīst, ka viņai tas bija nopietns izaicinājums – mainīt darba vidi. “Bija ierasts, ka pati sev esmu priekšniece un pati arī 100% uzņemos atbildību, jo kopš 19 gadiem esmu bijusi TV režisore un producente, veidojot visu žanru TV projektus, līdz pat savai iTV televīzijai."

"Piekrītot kļūt par Baltijas Pirmā Kanāla radošo direktori, pirmkārt, bija jāapzinās, ka esmu daļa no komandas, nevis vienīgais kapteinis –  pati uz sava kuģa. Sev par izbrīnu ļoti ātri iejutos jaunajā komandā, darbs patiesi ir radošs un izaicinājumiem pilns. Turklāt tas joprojām jāsavieno ar sava iTV attīstīšanu, kuru tagad pa lielai daļai esmu uzticējusi jaunajai komandai," stāsta Cinovska.

Viņa apgalvo, ka Pirmais Baltijas Kanāls ir viens no skatītākajiem kanāliem Latvijā ar ļoti lielu auditoriju, tā ir liela atbildība skatītāju priekšā. "Līdz šim, galvenokārt, biju strādājusi ar latviski runājošu auditoriju, tāpēc ar prieku strādāju vienā komandā ar PBK kanāla vadību un analītiķiem, lai ar viņiem kopā radītu jaunu saturu latviešu valodā," par lēmumu stāsta Cinovska.