foto: Facebook/ PSKUS
Stradiņa slimnīca izsludinājusi 4,1 miljona eiro vērtus iepirkumus vēsturisko korpusu projektēšanai un būvdarbiem
Sabiedrība
2021. gada 13. septembris, 16:05

Stradiņa slimnīca izsludinājusi 4,1 miljona eiro vērtus iepirkumus vēsturisko korpusu projektēšanai un būvdarbiem

Jauns.lv / LETA

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) izsludinājusi atklātus, 4,1 miljona eiro vērtus konkursus par slimnīcas 33.korpusa pārbūves un 15.korpusa fasādes atjaunošanas būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādi, būvdarbiem un autoruzraudzību, informēja PSKUS pārstāve Janita Veinberga.

Viņa pavēstīja, ka padomju laika 33.korpusa pārbūves rezultātā tiks paplašināta kardioloģijas funkcija un telpas pielāgotas epidemioloģiskajām prasībām. Latvijas Kardioloģijas centra vajadzībām divstāvīgās piebūvēs tiks izvietotas papildus gultas vietas dienas stacionāra pacientiem, darba stacijas ārstniecības un aprūpes personālam, izveidotas noliktavu telpas.

Tāpat tiks atjaunotas korpusa četras operāciju zāles sirds, asinsvadu ķirurģijas un transplantācijas vajadzībām, tai skaitā izbūvējot augstas efektivitātes ventilācijas sistēmu. Korpusam plānots uzlabot energoefektivitāti, nomainot logus, siltinot fasādi, pamatus un jumtu. Plānotā līgumcena ir līdz 2,6 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Visi darbi jāpabeidz 14 mēnešu laikā no līguma noslēgšanas.

Savukārt vēsturiskā 15.korpusa fasādes atjaunošanas rezultātā tiks uzlabotas pacientu un personāla pārvietošanās ērtības, pārbūvējot un paplašinot korpusa piebraucamo pandusu, kā arī izbūvējot jaunu ārējo liftu, tiks uzlabots korpusa tehniskais un estētiskais stāvoklis - atjaunojot valsts nozīmes aizsargājamā kultūras pieminekļa fasādi un logus. Plānotā līgumcena līdz 1,5 miljoniem eiro bez PVN. Visi darbi jāpabeidz 16 mēnešu laikā no līguma noslēgšanas.

Ieinteresētie piegādātāji piedāvājumus var iesniegt līdz 15.oktobrim.