Rīgā notiks konference par labu pašvaldības pārvaldību
Runā Rīga
2016. gada 12. decembris, 17:30

Rīgā notiks konference par labu pašvaldības pārvaldību

Jauns.lv

Otrdien, 13.decembrī, plkst.9 Rīgas domes (Rātslaukums 1) Sēžu zālē notiks pašvaldības zinātniski praktiskā konference "Latvijas pašvaldībām – 25. Ceļā no izpildkomitejām uz pašu valdību."

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Konferenci atklās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, bet to vadīs Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais. Konferencē piedalīsies pašvaldības iestāžu, struktūrvienību un kapitālsabiedrību vadītāji, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas biedri, kā arī atbildīgo valsts iestāžu pārstāvji.

“Šāda konference notiks jau sesto gadu. Iepriekšējās reizes diskutējām par iepirkumiem, korupciju un atvērtu pašvaldību, bet šajā konferencē runāsim par to, kas kopumā notiek pašvaldībās, kas mainījies 25 gadu laikā – kā no izpildkomitejām pārgājām uz jaunu pašpārvaldes modeli, un vai tiešām tagad ir “pašu valdības”,” norāda D.Turlais.

Konferences pirmajā daļā ar referātiem uzstāsies Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Aivars Draudiņš, Latvijas Pašvaldību savienības vecākais padomnieks Māris Pūķis, Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta direktora vietnieks Jānis Bekmanis, Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes lektore Kitija Bite un “PricewaterhouseCoopers” valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska.

Savukārt konferences otrajā daļā notiks paneļdiskusija, kurā piedalīsies Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs un Rīgas domes departamentu vadība.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Ieva Čīka/LETA