Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Tirdzniecības centra "Titāniks" vietā izbūvēs "Rail Baltica"
foto: Rojs Maizītis
Tirdzniecības centrs "Titāniks".
Sabiedrība

Tirdzniecības centra "Titāniks" vietā izbūvēs "Rail Baltica"

Jauns.lv

Abpusēji vienojoties, 2021. gada 18. augustā parakstīts pirkuma līgums par zemes vienības un uz tās esošās daudzstāvu autostāvvietas iegūšanu projekta Rail Baltica ietvaros esošo būvju izbūvei vietā, kur šobrīd atrodas arī tirdzniecības centrs “Titāniks”, informē Eiropas Dzelzceļa līnijas (EDZL).

Tirdzniecības centra "Titāniks" vietā izbūvēs "Rai...

EDZL un zemes vienības īpašnieki SIA "Spēks - R" vienojās, ka atlīdzība ir  8 282 000 eiro, kas atbilst nekustamā īpašuma tirgus vērtībai.

Noteikto taisnīgo atlīdzību apstiprināja Satiksmes ministrija un Ministru kabinets ar 2021. gada 7. jūlija rīkojumu Nr. 485 “Par nekustamā īpašuma Prāgas ielā 2, Rīgā, pirkšanu projekta "Eiropas standarta platuma 1435 mm dzelzceļa līnijas izbūve "Rail Baltica" koridorā caur Igauniju, Latviju un Lietuvu"" īstenošanai devis atļauju pirkt šo nekustamo īpašumu.

“Šis ir apliecinājums, ka arī īpaši sarežģītu objektu atsavināšanas laikā, sadarbojoties un aktīvi iesaistot īpašnieku, varam rast taisnīgu risinājumu. Pieredze ar objektu, kurā vienlaikus jāizvērtē zemes un ēku īpašums, kā arī komercdarbības zaudējumi, ļauj ticēt, ka sarunas un risinājumu meklēšana ir spēcīgākais instruments. Šī teritorija būtiski nepieciešama Rīgas Centrālā mezgla – dzelzceļa estakādes un gājēju ceļa ar rekreācijas zonu – izbūvei un tiks nekavējoši iekļauta būvdarbos,” apgalvo EDZL valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris.

Īpašuma atsavināšanas procesu ievērojami sarežģīja apstāklis, ka īpašumā Prāgas ielā 2 izvērsta komercdarbība.

Puses vienojās, ka īpašnieks SIA “Spēks - R” varēs pieteikt iespējamos zaudējumus pēc nekustamā īpašuma atsavināšanas un komercdarbības pārtraukšanas, kas saistīti ar spēkā esošo nomas līgumu pirmstermiņa izbeigšanu, iesniedzot iesniegumu un pierādījumus, kas pamato zaudējuma esamību un apmēru.